Petre Apostol

La finalul săptămânii, va avea loc cea de-a şasea ediţie a competiţiei de ciclism mountain bike Câmpina Open – Race For Autism. Întrecerea este trecută în calendarul Federaţiei Române de Ciclism şi este programată să se desfăşoare pe data de 2 septembrie, la Câmpina.
Pe lângă faptul că reprezintă un eveniment sportiv care adună la start sute de concurenţi din întreaga ţară, întrecerea are şi un caracter caritabil, sumele rezultate din taxele de participare fiind utilizate pentru realizarea de proiecte în beneficiul copiilor cu autism, derulate de Fundaţia Romanian Angel Appeal.
Sunt deja înscrişi 348 de sportivi, iar competiţia va cuprinde şi o categorie pentru echipe. Traseul se va desfăşura pe o buclă de 21,5 kilometri, pe care, la tura scurtă, cicliştii o vor parcurge o dată, în vreme ce la categoriile elite şi adulţi avansaţi – de două ori.
De asemenea, în cadrul evenimentului va avea loc şi un concurs pentru copii, pe un traseu de 5 kilometri, pe care doar sportivii de la cea mai mare categorie de vârstă (12-14 ani) îl vor parcurge de două ori.
Startul competiţiei este programat de la ora 11:00, întrecerea copiilor urmând să înceapă o jumătate de oră mai târziu.