Bogdan Chitic

Echipa masculină de baschet „3×3” a Universităţii „Petrol-Gaze” din Ploieşti, campioană naţională en-titre, va pleca luni la Split (Croaţia), în perspectiva participării, în perioada 25-28 iulie, la Campionatele Europene Universitare. Formaţia pregătită de lector universitar doctor Viorel Oprea, şi din rândurile căreia fac parte Ştefan Ianuli, Danilo Stanoilovici şi fraţii Victor şi Andrei Constantin, va reprezenta ţara noastră la competiţia ce se va desfăşura la malul Mării Adriatice, într-unul dintre oraşele emblematice ale Croaţiei – Split.
„Vom ajunge la Split în cursul zilei de luni, după care vom participa la ceremonia de deschidere a competiţiei, una la care vom purta cu mândrie pancarta cu numele instituţiei pe care o reprezentăm şi, desigur, a ţării de provenienţă, aşa cum se obişnuieşte la astfel de întreceri internaţionale. În cadrul aceluiaşi eveniment, vom fi primiţi şi de autorităţile locale, competiţia propriu-zisă urmând să înceapă marţi. Vom fi cazaţi în campusul universitar, situat în Riva, în zona promenadei oraşului Split, şi ne vom putea bucura de toate facilităţile puse la dispoziţie de către organizatori. În ultimele săptămâni, am continuat să ne antrenăm în această formulă la Colegiul Naţional „Jean Monnet”, acolo unde am găsit înţelegere din partea direcţiunii şi am putut folosi terenul sintetic de baschet. Lotul este acelaşi de anul trecut, băieţii se cunosc de ani buni şi se înţeleg foarte bine, formând un colectiv unit. Mizăm pe un rezultat cât mai bun, pe o clasare în jumătatea superioară, dar asta va depinde, foarte mult, şi de componenţa celorlalte echipe şi, desigur, de forma de moment”, ne-a declarat profesorul Viorel Oprea.
La Campionatul Universitar de baschet „3×3” din Croaţia vor participa 22 de echipe pe tabloul masculin şi alte 14 pe cel feminin, unde ţara noastră va fi reprezentată de formaţia Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport (UNEFS). Festivitatea de închidere a competiţiei va avea loc pe 28 iulie, delegaţia tricoloră urmând să revină acasă în cursul zilei de 29 iulie.