Marcel Marin, Bogdan Chitic

La începutul lunii viitoare, mai exact pe data de 4 august, se vor împlini şapte ani de la trecerea în nefiinţă a celui care a fost doctorul Emil Vlaiculescu, părintele arbitrajului prahovean. Fost preşedinte al Comisiei Judeţene de Arbitri Prahova (CJA), cu o experienţă de peste 13 ani, din postura de arbitru, pe „dreptunghiul verde”, la nivel înalt, cu peste 1.000 de meciuri arbitrate, dintre care aproximativ jumătate la nivelul primei divizii, dar şi cu prezenţe la centru în cupele europene şi partide inter-ţări, Emil Vlaiculescu s-a retras din arbitraj la vârsta de 50 de ani, în 1973.
Ales, în acel an, membru al Colegiului Judeţean de Arbitri, instructor al „fluieraşilor” români şi chiar reprezentant al fotbalului românesc la consfătuiri şi stagii internaţionale, în Germania, Ungaria, Bulgaria şi Turcia, doctorul Vlaiculescu a ocupat, pentru o perioadă, şi postul de vicepreşedinte al Colegiului Central al Arbitrilor. De-a lungul carierei, a descoperit arbitri precum Emil Păunescu, Dan Grigore Ionescu, Nicolae Cursaru, Ilie Coţ, Mihai Moraru, Petre Maliţa, Gheorghe Andrei, Adrian Moroianu sau Marian Deaconu, care au dus mai departe tradiţia la nivelul judeţului Prahova. Fost practicant de mai multe discipline sportive, precum fotbal, rugby sau hochei, în perioada tinereţii, doctorul Emil Vlaiculescu s-a stins din viaţă la 87 de ani, lăsând în urmă multe regrete, dar şi o istorie glorioasă.
Toţi cei care l-au cunoscut şi apreciat pe doctorul Emil Vlaiculescu şi care doresc să-i evoce memoria o pot face astăzi, la Catedrala „Sf. Ioan”, începând cu ora 8:30, sau, de la ora 10:00, la Cimitirul Bolovani.