Alţi patru noi jucători vor evolua pe „Ilie Oană”, începând din această toamnă

Bogdan Chitic

Echipa fanion a oraşului, Petrolul Ploieşti, pregăteşte în cele mai mici detalii noul sezon al Ligii a III-a, la capătul căruia speră să fie cu un pas mai aproape de revenirea în elită. După ce au obţinut semnăturile lui Alexandru Puchea, Sergiu Arnăutu, Cosmin Lambru, Alexandru Ciocâlteu şi Mirel Bolboaşă, oficialii clubului ploieştean s-au înţeles cu alţi patru fotbalişti cu experienţă la nivelul eşaloanelor superioare. Este vorba despre Marius Chindriş (26 ani, UTA Arad), Alexandru Vagner (28 ani, FC Braşov), Alexandru Şaim Tudor (19 ani, CSM Olimpia Rm. Sărat) şi Marius Antoche (25 ani, CS Baloteşti).

L PCu selecţii în echipele naţionale de juniori „U17” şi „U19” ale României, pentru care a strâns 11 apariţii, Marius Chindriş este un mijlocaş defensiv arădean care a evoluat pentru UTA în ultimele patru sezoane, fiind cel mai vechi jucător din lotul „Bătrânei Doamne”, renăscută în vara lui 2013. Titular incontestabil în ultimele două sezoane ale Ligii a II-a, în care a adunat 66 de apariţii şi a ajutat-o pe UTA să încheie de fiecare dată pe ultima treaptă a podiumului şi să ajungă la baraj, Chindriş este absolvent al Institutului pentru Educaţie Fizică şi Sport şi va face joncţiunea cu lotul Petrolului la începutul săptămânii viitoare.
Originar din Azuga, Alexandru Vagner este un fundaş dreapta care a adunat 120 de meciuri în Liga I şi alte 34 partide la nivelul Ligii a II-a, pentru echipe precum ASA Tg. Mureş, FC Braşov, Concordia Chiajna sau Gloria Bistriţa. La finalul anului 2011, pe când evolua pentru gruparea din Tg. Mureş, Vagner a atins o cotă de piaţă de 450.000 de euro, conform transfermarkt.de, iar în ultimul sezon a evoluat în divizia secundă, pentru FC Braşov, sub formă de împrumut de la Concordia Chiajna.L P
Crescut de Olimpia Rm. Sărat, pentru care a evoluat în ultimele două sezoane ale Ligii a III-a, Alexandru Şaim Tudor este un tânăr jucător, de doar 19 ani, ce evoluează pe postul de mijlocaş ofensiv de bandă. În stagiunea trecută, Şaim Tudor, considerat drept unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti ai generaţiei 1998, a bifat 26 de apariţii pentru formaţia buzoiană echipată tot în „galben-albastru”, contractul său cu Petrolul urmând să se deruleze pe o perioadă mai lungă de timp.
În fine, Marius Antoche este un mijlocaş dreapta ce soseşte de la divizionara secundă CS Baloteşti, pentru care a jucat în ultimele două sezoane şi jumătate. Originar din Vatra Dornei, Antoche a bifat 92 de partide în Liga a II-a şi Cupa României, reuşind să înscrie 5 goluri. De-a lungul carierei, noul fotbalist al Petrolului a mai evoluat pentru CS Mioveni, CS Otopeni şi Unirea Tărlungeni.
În afara acestor noi patru jucători care vor evolua pentru Petrolul din acest an, oficialii clubului ploieştean se mai află în tratative avansate cu un junior ce ar urma să închidă lista de transferuri pentru Liga a III-a.