În ultimul amical de dinaintea startului european (care este programat joi, 13 iulie, ora 20,30, contra azerilor de la Zira, pe arena din Giurgiu), Astra a învins, la scor, 8-0, pe divizionara secundă Metalul Snagov, la capătul unul joc care poate fi considerat ”un antrenament util” pentru echipa… giurgiuveano-ploieşteană.
Cu un fost câștigător de Champions League, pe vremea când juca la Liverpool, Le Tallec, pe lista marcatorilor, unde a apărut cu o „dublă” şi un junior ploieştean, produs al Centrului de Copii şi Juniori al Astrei – Valentin Gheorghe, formaţia pregătită de Edward Iordănescu a avut în faţă o echipă – Metalul Snagov – aflată încă în faza consolidării unui lot de jucători, echipă pentru care au jucat şi o serie de jucători ploieşteni.
Astfel, mai mulţi juniori din grupa „de elită” a echipei lui Florin Goruneanu – Mihai Niţescu, Ovidiu Costache, Oancea – s-au regăsit în echipa ilfoveană, preluată de Valeriu Răchită, care l-a avut ca secund, la acest joc, chiar pe Iulian Cojocaru, tehnicianul Petrosportului, antrenor zonal, totodată.
În plus, Iulian Ilie – şi el fost elev al lui Cojocaru, internaţional de juniori ploieştean care încă îşi „caută drumul fotbalistic” – s-a aflat pe teren pentru echipa de eşalon secund din Snagov, care i-a testat şi pe doi foşti juniori ai Petrolului, legitimaţi ultima dată la Boldeşti, fraţii gemeni Mihai şi Alexandru Cotolan, dar diferenţa de valoare şi media de vârstă foarte scăzută a echipei din Snagov (unde au jucat mulţi jucători născuţi în 1999-2001) au făcut din formaţia lui Răchită „victimă” pe stadionul „Marin Anastasovici”.

Astra – Metalul Snagov 8-0 (3-0)

Au marcat: Chipirliu, Ioniță (penalty), Dandea, V. Gheorghe (2), Balaure (2), Le Tallec (1).
Astra: Iliev – Belu, Bejan, Erico, Stan (cpt.) – Mrzjlak, Dandea – Ioniță, Marquinhos, Nicoară – Chipirliu.
Au mai jucat: Boșneag – Butean, Polczak, Pițian, Moise,
V. Gheorghe, Le Tallec, Balaure, Vâlceanu, Seto.
Antrenor: Edward Iordănescu.
Metalul Snagov: M. Cotolan – Mocanu, Radicofv, M. Constantin,
Boiangiu – Al. Radu, Boţonean – Oancea, Niţescu, I. Ilie –
R. Dobre. Au mai jucat: Raiu – A. Cotolan, Costache, Ciortan,
Nedelcu, Kevin, Levy, Louis (ultimii trei, jucători francezi de origine africană, aflaţi în probe). Antrenor: Valeriu Răchită.

Amical Petrolul – Astra 2

Echipa secundă a Astrei – sub comanda lui Marius Măldărăşanu, Florentin Rădulescu şi Laurenţiu Costache – va continua să evolueze, la Ploieşti, în Liga a III-a, seria a II-a, săptămâna viitoare, exact luni, având programate reunirea şi primul antrenament.
Pe perioada pregătirii de vară, Astra 2 va avea mai multe adversare din judeţ, CS Păuleşti, CS Cornu, dar şi un amical cu Petrolul, programat cu o săptămână înaintea startului noului sezon, în a doua jumătate a lunii august.