Bogdan Chitic

Echipa masculină de baschet „3×3” a Universității „Petrol-Gaze”, din Ploiești, și-a încheiat aventura de la Campionatul European Universitar, desfășurat la Split, în Croația. Formația antrenată de lector universitar doctor Viorel Oprea, în formula Ștefan Ianuli, Danilo Stanoilovici, Victor și Andrei Constantin, a încheiat pe locul 15 turneul de la malul Mării Adriatice, la capătul a trei zile de întreceri în care ploieștenii și-au măsurat forțele cu adversari puternici din Serbia, Rusia, Slovenia și țara gazdă, Croația.
Competiția a fost adjudecată de echipa Universității din Kragujevac, Serbia, care s-a impus cu 21-17 în finala disputată împotriva formației Universității din Sankt Petersburg, Rusia. Podiumul a fost completat de echipa secundă a Universității din Split, care a trecut cu 19-12 de prima formație a instituției croate.
Rezultatele înregistrate de echipa de baschet „3×3” a Universității „Petrol-Gaze”:
Universitatea Split 2 – UPG Ploiești 13-11
UPG Ploiești – Universitatea „Nova” Lisabona 14-5
Universitatea „Științe și Tehnologie
”Wroclaw – UPG Ploiești 15-14
Universitatea Budapesta – UPG Ploiești 9-16
UPG Ploiești – Universitatea Primorska 16-21
Universitatea Bordeaux – UPG Ploiești 9-12
Universitatea Shumen – UPG Ploiești 19-8

Victor Constantin s-a impus în concursul de slam-dunk

7-bLa Split, ploieștenii au pus mâna și pe un premiu individual, în concursul de slam-dunk, acolo unde Victor Constantin a impresionat juriul prin execuțiile sale și s-a impus în fața unor adversari din Bulgaria și Ungaria.
„Am întâlnit echipe foarte puternice, în special din estul Europei, nivelul fiind unul foarte ridicat la acest turneu. A fost prima noastră experiență la o asemenea întrecere și consider că ne-am descurcat foarte bine, băieții muncind mult și având evoluții solide pe tot parcursul competiției, una organizată în condiții excelente”, ne-a declarat lector universitar doctor Viorel Oprea.