Cu doar două săptămâni înainte de startul primului eşalon judeţean, chiar dacă nu suntem siguri că există vreo echipă care… să vrea să promoveze (am văzut că, în general, socoteala din Liga A nu se potriveşte cu aceea din Liga a III-a, Petrolul fiind doar, sperăm noi, excepţia care va întări regula) în eşalonul superior, sunt mai multe formaţii care au crescut nivelul de organizare, exprimare, pretenţii.
Va fi, aşadar, un campionat judeţean echilibrat, interesant, destul de bine finanţat (deja se vorbeşte inclusiv despre salarii de peste 1000 de lei pe lună pentru un jucător, la câteva cluburi, sumă care duce nivelul peste cel de „amatori”), existând avantajul faptului că se pot aloca bani din bugetele locale. De fapt, aproape tot eşalonul judeţean va fi finanţat din bugetele locale, poate doar cu excepţia celor de la AS Tufeni-Petrolul 95 şi Unirea Teleajen – aflate mai degrabă artificial la acest nivel.
Aşadar, între comunele Blejoi, Păuleşti (chiar fără drept de promovare), Băneşti şi oraşele Boldeşti şi Vălenii de Munte se va da o luptă sportivă interesantă, la care şi Măneciu, Cornu, Plopeni sau Breaza pot reprezenta, oricând, „surprize”. Iar prin „dezertarea” Petrolului, chiar dacă a scăzut expunerea, sigur au crescut ambiţiile!