O persoană a fost ucisă, iar alte trei au fost grav rănite după ce un individ a deschis focul, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, într-un club de noapte din sudul Germaniei, criminalul fiind împuşcat mortal de agenţii de poliţie, relatează publicaţia Die Welt.
Atacul armat a avut loc în jurul orei 4.30 (5.30, ora României) într-un club de noapte situat pe strada Max Stromeyer din oraşul Konstanz. Un individ a deschis focul la întâmplare, omorând o persoană şi rănind grav alte trei, inclusiv un agent de poliţie.
Autorul atacului a fost împuşcat mortal în schimburile de focuri cu poliţia. Autorităţile germane încearcă să afle motivul atacatorului, un cetăţean german care avea 34 de ani.
Autorităţile germane au exclus ipoteza unui act terorist în cazul atacului armat comis de un cetăţean irakian, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, într-un club de noapte din orăşelul Konstanz. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Konstanz, Fritz Bezikofer, a declarat pentru postul N-tv că autorul era un cetăţean irakian care locuia de mult timp în Germania, dar care nu era solicitant de azil. „Motivul atacatorului, care a acţionat singur, nu se cunoaşte. Continuăm investigaţia, dar circumstanţele atacului din clubul de noapte sunt mai clare şi putem exclude ipoteza unui act terorist”, a precizat oficialul german.