Consilierul primarului pe probleme de sport – Valeriu Răchită – şi-a anunţat demisia din această funcţie, dar, mai important este că acesta va lansa o Academie de Fotbal, care îi va purta numele, proiect aflat într-o fază “foarte avansată”!
“Va fi o societate care va fi formată din mai mulţi investitori, inclusiv Petrosport-ul şi vom solicita un loc de Liga a III-a” – a anunţat Răchită.
Vivi şi-a “ales drumul”, din punct de vedere fotbalistic, acesta dezvăluind câteva dintre coordonatele proiectului său: “Academia de Fotbal Vivi Răchită”.
“Voi face această acdemie, pe un bussines – plan la care lucrez de ceva timp, care are susţinere din partea mai multor parteneri. Ne vom desfăşura activitatea la baza sportivă “Conpet – Strejnic”, dar luăm în calcul şi alte variante, inclusiv stadionul “Prahova”. Vom pleca de la nivel de copii, până la juuniori A şi avem aprobată înfiinţarea unei echipe în Liga Elitelor, la acest nivel. În paralel eu sper şi la un loc de Liga a III-a, pe acelaşi proiect, cu o echipă formată din jucători tineri, foarte tineri, care să crească în Academie, în condiţii de profesionism şi profesionalism.Există o singură probă, pentru toate proiectele fotbalistice, iar aceasta este… proba timpului!” – anunţă Vivi, care a precizat şi că va demisiona din funcţiile publice avute, în Primărie. “S-a făcut greşit, din Răchită, un caz, au fost multe dezinformări, şi s-a văzut acest lucru acum, când s-a aprobat acest proiect de licitaţie. Nu Răchită a ţinut proiectul în loc, ba cred că am contribuit la respectarea paşilor legali. Nu voi participa la licitaţia care se anunţă, eu chiar vreau să mă dedic total proiectului meu” – a mai spus fostul antrenor al Petrolului.