•  Alimentele cu calorii negative consumă mai multe calorii pentru a fi descompuse, digerate şi asimilate decât produc. Diferenţa este compensată prin arderea grăsimilor din corp. De exemplu, o porţie de pandişpan cu fructe furnizează 350 de calorii, din care 100 sunt utilizate pentru absorbţia şi digestia prăjiturii, lăsând 250 care se adaugă la aportul zilnic de calorii. O porţie de varză de Bruxelles aduce 50 de calorii, dar sunt necesare 75 pentru a o digera, adică se vor consuma 25 de calorii din rezerva de grăsimi a organismului, relatează CSID.
  •  Fructele de curmal au o valoare alimentară de două ori mai dulce decât cea a zahărului, însă cu un aport caloric inferior. Mai conţin vitamina A liposolubilă, vitamine din complexul B hidrosolubil, C şi E. Au acţiune diuretică, emolientă, uşor antiinflamatoare, expectorantă, laxativă, purgativă, afrodiziacă. Ca urmare, erau folosite ca remediu într-o seamă de afecţiuni: anemie, oboseală, astm, tuse, bronşită, tuberculoza, precum şi pentru creşterea potenţei şi a longevităţii. Medicina modernă a observat că fructele de curmal au proprietăţi pectorale şi emoliente apreciabile, favorizând expectoraţia. Pe lângă asta, s-a mai constatat că au proprietăţi de tonic nervos, arată Libertatea pentru femei.