Florin Tanasescu
Procurorii de la Secția de stârpire a tot ce mișcă în țara asta au dispus trimiterea în judecată, în stare post–mortem, a numiților Jupân Dumitrache (zis și “Titircă Inimă-Rea”), care se face vinovat de comiterea unui șir de infracțiuni, adică: nasoale tratamente aplicate minorului, constituirea sau aderarea la o rețea literaro-infracțională organizată, subminarea autorității noastre ș.a.m.d.
De asemenea, ca să dea bine la televizor, au mai fost trimiși în judecată Gheorghe Călinescu (cunoscut şi sub porecla de “G”.), Nichita Stănescu (zis și “Poetul nepereche”), Nicolae Labiș (poreclit de francezi “La Biche”), Tudor Arghezi (zis și Arghezi Tudor), Francois Villon (poreclit de francezi “de Montcorbier”), precum și alţii.
În actul de sesizare a instanței, întocmit după “Istoria Literaturii Române”, semnat de către denunțătorul G. Călinescu căruia i se va reduce cu o treime statuia din Cișmigiu, fiindcă a colaborat cu noi) se arată că numitul Titircă era “fioros de moral”, lucru care ne lasă cu onoarea nereperată, fiindcă mai morali decât noi, anchetatorii, nu poate fi nimeni în țara asta. În ceea ce privește scârbavnicele tratamente aplicate minorului Spiridon (mort și el din cauze neelucidate încă de medicii legiști), de către Jupân Dumitrache, colaborăm, în stilul caracteristic, pentru elucidarea speței, cu Direcția pentru Protecția Amintirilor din copilărie.
Inculpatul Stănescu Nichita se face vinovat de tulburarea ordinii și liniștii publice (după cum a povestit și martorul Caramitru, au urlat amândoi, noaptea, pe la trei, la balconul unei persoane de sex feminin) și consum de alcool în spații publice. Deocamdată, este de negăsit, dar, nicio grijă! Filajul efectuat de colaboratorii noștri – măiaștri și cu ochi albaștri – la Casa Memorială din Ploiești îl va aduce pe individ în fața cameramanilor și a instanței de judecată.
Numitul Labiș Nicolae este acuzat de port ilegal de armă și braconaj cinegetic, fapte recunoscute în Moartea Căprioarei: “Mănânc și regret fapta comisă. Ce gândesc procurorii ?”, postată de autor pe Facebook.
În ceea ce-l privește pe Arghezi Tudor, dat fiind faptul că a vândut cireșe fără să dețină certificate de proveniență, cauza va fi aruncată, totuși, spre justă soluționare, în curtea Fiscului.
Pentru inculpatul Villon Francois, a fost constituită o comisie rogatorie pentru identificarea, localizarea, prinderea și arestarea acestuia, ultima dată fiind văzut în gara de la Lille. Suspectul este acuzat de pervertirea a mai multor generații de absolvenți ai școlilor profesionale, prin afirmația “În ștreang va ști bietul grumaz/Cât trage curul la necaz”. De asemenea, va răspunde în fața legii și cel care a tradus versurile franțuzului, Romulus Vulpescu.
Facem precizarea că, în această fază procesuală și-n vremurile de azi, soarele răsare de la Răsărit, iar pentru celeritatea procesului, nu mai funcționează nicio prezumție de nevinovăție, cum greșit au interpretat judecătorii Curții Constituţionale, în frunte cu inculpatul Toni Greblă, textele noastre.
Veto, Zițo, neamule ! Să vă uitați diseară la televizor, că mai avem o speță tare! Cu inculpații Traian, Decebal și Ecaterina Teodoroiu.