Petrolul Ploieşti – CS Păuleşti 2-0 (1-0)

Bogdan Chitic

Stadion: „Ilie Oană”, Ploiești. Spectatori: 5.500.
Marcatori: Păun (30), Cl. Tudor (70).

Petrolul: Marinică – Catană, Prunescu, Chiriţă, Velisar – Butufei – N. Popescu (87 Jipa), Cl. Tudor (cpt), Păun (65 R. Alecsandru), D. Gheorghe – Vintilă (46 I. Dumitrescu, 88 Niţescu). Antrenor: Octavian Grigore.
CS Păuleşti: Rădulescu – Ţugui (80 Neacşu), Neagu, Pripu (cpt), Cr. Mihai – Bărăgan (67 Cr. Arnăutu) – L. Dumitru (71 Nae), Cârstocea, Pantilimonescu (71 Lungu), Ţânţaru – Ciobanu. Antrenor: Iulius Mărgărit.
Cartonaşe galbene: Butufei (22)/Pripu (23), Bărăgan (34).
Jucătorul meciului: Claudiu Tudor (Petrolul Ploiești).
Au arbitrat: Alin Gheorghe (Ploieşti) – Cătălin Popovici (Ploieşti) şi Cristinel Damian (Slănic).
Observator: Marian Deaconu (Ploieşti).

Petrolul2

Campioana de toamnă a Ligii A Prahova a pășit cu dreptul în retur, reușind să se impună, sâmbătă după-amiază, pe teren propriu, cu un scurt și la obiect 2-0, în fața celor de la CS Păulești. Pentru Petrolul, prestația de pe „Ilie Oană” nu a fost, în mod cert, una dintre cele mai reușite din acest sezon, dar, în cele din urmă, s-a dovedit mai mult decât suficientă pentru un succes scontat obținut în fața unei asistențe record – 5.500 de spectatori, care le-ar putea stârni invidia până și echipelor de prim eșalon.
Elevii lui Tavi Grigore nu au impresionat la prima apariţie în returul Ligii A Prahova, dând, deseori, impresia că au epuizat “lada” de goluri, săptămâna trecută, în Cupa României, la Mizil. Şi asta chiar dacă Vintilă (6, 7) a ratat două şanse importante de a deschide scorul, atunci când, scăpat singur cu B. Rădulescu, a trimis, mai întâi, în portarul oaspeţilor, pentru ca, la câteva zeci de secunde distanţă, să plaseze mingea la o palmă de bară. Au urmat, apoi, minute de acalmie în preajma careului păuleştenilor, care aveau, în cele din urmă, să se recunoască depăşiţi în minutul 30, când Păun a şutat în forţă, din 16 metri, după o centrare din banda stângă a lui D. Gheorghe. Deşi se părea că găzarii vor apăsa, la maximum, acceleraţia, “galben-albaştrii” s-au mulţumit, şi în startul părţii secunde, să menţină un joc de posesie de-a latul terenului, cu puţine verticalizări sau sclipiri, în relaţie unu la unu, pe cele două benzi. Desprinderea a fost consemnată în minutul 70, când căpitanul Cl. Tudor a profitat de o ieşire neinspirată a lui B. Rădulescu şi a înlăturat orice emoţie.
Petrolul câştigă, aşadar, cu 2-0, în faţa formaţiei din Păuleşti, dar se vede depăşită, din nou, la golaveraj, de CS Blejoi, care a făcut “scor de tenis” la Ceptura şi a revenit în fotoliul de lider.

Liga A Prahova, etapa a XVI-a:
CS Cornu – Petrolul Băicoi 0-0
Unirea Urlați – AFC Brebu 1-0
Petrolul Ploiești – CS Păulești 2-0
Tricolorul Breaza – CS Mănești Coada Izvorului 4-0
AFC Bănești-Urleta – CSO Plopeni 1-0
CS Ceptura – CS Blejoi 2-6
Unirea Cocorăștii Colț – AS Tufeni Băicoi 2-2
Avântul Măneciu – CSO Vălenii de Munte 2-3