Petre Apostol

Profesorul de educaţie fizică şi sport Ion Samoilă a avut o iniţiativă demnă de lăudat. Antrenor de handbal, lupte libere şi rugby, profesorul originar din Buzău a dorit să promoveze sportul mai ales în rândul fetelor, cu ocazia „Lunii Femeii”, ocupându-se de organizarea mai multor evenimente sportive în cadrul şcolilor la care predă, de la Valea Călugărească şi Dârvari.
Astfel, cu sprijinul profesorilor din conducerea Şcolii Gimnaziale „Ion Ionescu” Valea Călugărească (director Viorica Mincu, director adjunct Raluca Neacşa Listovschi, consilier educativ Mioara Vasile), s-a desfăşurat „Cupa Mărţişorului”, întreceri sportive la cros, săritura în lungime de pe loc, baschet/aruncare la coş de pe loc şi săritura la coardă.
Au fost prezente 99 de concurente, câştigătoarele, pe ani de studiu, fiind următoarele:
Cros: Mirela Popa – clasa a V-a, Petruţa Dincă – clasa a VI-a, Violeta Ciobanu – clasa a VII-a, Cosmina Jurcă – clasa a VIII-a;
Săritura în lungime: Mirela Popa – clasa a V-a, Sorana Frâncu – clasa a VI-a, Violeta Ciobanu – clasa a VII-a, Diana Mihai – clasa a VIII-a;
Baschet: Adelina Ivan – clasa a V-a, Elena Panait – clasa a VI-a, Violeta Ciobanu – clasa a VII-a, Daniela Păun – clasa a VIII-a;
Săritura la coardă: Elena Mihai – clasa a V-a, Andreea Carată – clasa a VI-a, Andreea Tupiţă – clasa a VII-a, Daniela Păun – clasa a VIII-a.
9-cDe asemenea, s-a acordat „Cupa Mărţişorului” clasei care a adunat cele mai multe locuri 1-3, primind, totodată, şi o diplomă din partea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, prin Academia Olimpică Română. Trofeul a revenit clasei a V-a A, a cărei dirigintă este profesoara Daniela Enache, înregistrând patru locuri 1, un loc 2 şi un loc 3, devansând clasa a VIII-a B (prof. Ciprian Gheorghiu: 3/2/2), respectiv clasa a VII-a A (prof. Ion Enache: 3/2/1).
Au existat şi menţiuni speciale pentru performanţele înregistrate, Violeta Ciobanu fiind premiată pentru săritura în lungime de pe loc, de 1.85 m, iar Andreea Carată – pentru săritura la coardă – cu 125 de sărituri consecutive.
La Şcoala Gimnazi9-bală Dârvari a avut loc „Crosul Mărţişorului”, cu sprijinul directoarei Ancuţa Bumbănac, a profesoarei Adriana Nechita – consilier educativ, precum şi al profesoarelor Alexandra Voicu şi Sorina Iordache.
Învingătoarele crosului, pe clase, au fost următoarele: Viviana Petre – clasa a V-a, Cristina Avram – clasa a VI-a, Nicoleta Ioniţă – clasa a VII-a, Carmen Cristea – clasa a VIII-a.
La finalul ambelor evenimente s-au organizat festivităţi de premiere, la care au fost prezenţi şi reprezentanţi ai primăriei, care au oferit dulciuri şi suveniruri câştigătoarelor.
Profesorul Ion Samoilă – cu o activitate în învăţământ de mai bine de 52 de ani, fiind născut în 1944 – nu vrea să se oprească aici, dorind să organizeze astfel de evenimente destinate tuturor elevilor.