Un stadion din orașul moldovean Călărași se va numi „Prahova”

V. Stoica

Președintele Consiliului Județean Prahova – Bogdan Toader și vicepreședintele Ludmila Sfîrloagă vor conduce delegația prahovenilor care vor participa, în Republica Moldova, la festivitățile de sărbătorire a Unirii Basarabiei cu România.
Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Prahova, mâine, în oraşul Călăraşi din raionul care poartă același nume, se va desfăşura ceremonia festivă de inaugurare a Monumentului Eroilor Neamului, reprezentat de statuia vulturului cruciat. Tot mâine va avea loc inaugurarea unui stadion în centrul localității moldovene, o investiţie a Consiliului Judeţean Prahova în colaborare cu Consiliul Raional Călăraşi, obiectiv sportiv care va fi botezat cu numele județului nostru – “Prahova”. Manifestările culturale vor continua și luni, 27 martie, în satul Ulmu din Raionul Ialoveni, unde va avea loc dezvelirea bustului poetului Mihai Eminescu, simbolul culturii române.
Cu prilejul acestor evenimente culturale vor avea loc şi întâlniri între reprezentanţii judeţului Prahova şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale dar şi reprezentanţi ai societăţii civile din Republica Moldova, în vederea consolidării şi dezvoltării relaţiilor bilaterale. O parte a delegaţiei din judeţul Prahova se va deplasa în localitatea Alexandru Ioan Cuza, Raionul Cahul pentru a participa la festivităţile prilejuite de împlinirea a 99 de ani de la Marea Unire. Pe de altă parte, se vor înfrăţi comunele Măneşti şi Abaclia din Raionul Basarabeasca, dar și comuna Aluniş şi localitatea Şipoteni din Raionul Călăraşi. Membru al delegației, primarul comunei prahovene Blejoi va face o vizită în localitatea Bardar, din Raionul Ialoveni în vederea stabilirii unei potenţiale înfrăţiri.
Evenimentele ce vor avea loc în Republica Moldova se înscriu în Programul ,,România 100”, program prin care se doreşte sărbătorirea centenarului Unirii de la 1 Decembrie 2018.