În cadrul ședinței Plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au fost luate mai multe hotărâri privind organizarea şi funcţionarea sistemului judiciar, precum şi unele chestiuni administrative cu privire la activitatea instanţelor şi parchetelor, se arată într-un comunicat al instituției.
În acest context, noul CSM a adoptat, în unanimitate, punctul de vedere privind independenţa sistemului judiciar din perspectiva răspunderii materiale a magistraţilor şi a independenţei financiare, publicat pe pagina de internet a instituţiei.
Şedinţa Plenului a fost publică şi a fost transmisă, integral, prin intermediul portalului “EMAP”, tuturor instanţelor şi parchetelor, precum şi la sediul CSM. Însă, din cauza unor probleme tehnice privind transmiterea şedinţei prin intermediul portalului “EMAP”, dar și al unor inconveniente de ordin obiectiv privind inclusiv accesul reprezentanţilor mass-media la sediul instituţiei, cu consecinţe directe în preluarea şi transmiterea publică a şedinţei, Consiliul a apreciat ca fiind adecvată difuzarea pe viitor, în direct, a lucrărilor Plenului pe pagina sa de internet www.csm1909.ro.
În acest context, CSM şi-a propus informarea constantă a publicului, prin intermediul amintitului site, vizavi de aspectele de interes general care să reliefeze activitatea acestui for.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedent
Articolul următorCURIER ECONOMIC