Chiar dacă în intervalul de timp 30 decembrie 2016 – 2 ianuarie 2017, numărul accidentelor rutiere a scăzut semnificativ în comparație cu aceleași perioade din anii precedenți, nu același lucru se poate spune despre sancțiunile date de către polițiști.
Astfel, pe parcursul celor patru zile, agenții rutieri au ridicat peste 650 de permise, cele mai multe dintre ele pentru viteză excesivă, lipsa anvelopelor de iarnă și conducere sub influența alcoolului. De asemenea, numărul amenzilor pentru diverse abateri în trafic s-a ridicat la peste cinci mii !
Pe linie de combatere a infracțiunilor, în aceeaşi perioadă, au fost descoperite peste 1.500 de infracțiuni, în peste 400 de cazuri autorii fiind prinși în flagrant. Au fost instituite măsuri preventive (reținere sau arest) în cazul a peste 30 de suspecți.
În ceea ce privește contravențiile, cele mai multe dintre acestea au fost la Legea 61/1991 – tulburarea ordinii și liniștii publice, urmate de abateri în ceea ce privește comerțul legal.
Oamenii legii au prins, în aceeași perioadă, și 22 de persoane urmărite, dintre care 19 la nivel național și trei la nivel internațional.
Reamintim că, pentru petrecerea Sărbătorilor de Iarnă în siguranță, au acționat, suplimentar față de efectivele zilnice, 12.000 de polițiști.