F.T.

Inelul în valoare de aproape două milioane de euro, care ar fi stârnit oftaturi prelungi și dese în rândul doamnelor și domnișoarelor dacă l-ar fi văzut, a fost ridicat, joi seara, de către reprezentanții magazinului din Franța ( de unde fusese furat), de la sediul IPJ Prahova ( unde a fost ținut în maximă siguranță).
În schimb, autorul jafului – ploieșteanul George Ploscaru a rămas, în continuare, în arestul Preventiv de la Câmpina, pentru a da socoteală de fapta comisă.
Acum, se poate spune că bijuteria are, deja, o poveste a ei și nu este exclus ca și prețul acesteia să mai urce, dacă bijutierul îi va scrie și istoricul furtului și recuperării.
Astfel, după cum aminteam și noi în Ziarul Prahova, ploieșteanul George Ploscaru, în vârsă de 42 de ani, cu antecedente penale, a furat împreună cu alți complici din Serbia, în penultima zi a anului trecut, mai multe bijuterii, în valoare totală de aproximativ 5 milioane de euro, împărțind între ei prada.
Au intrat, însă, pe fir, procurorii DIICOT Ploiești și ofițerii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO), care l-au săltat pe Ploscaru, asupra lui fiind găsit și inelul cu pricina, estimat la 1,8 milioane de euro.
Inelul a fost păzit non-stop, de către mascați înarmați, până în momentul predării acestuia către francezi.