Camera Deputaților a respins, ieri, reexaminarea legii privind eliminarea celor 102 taxe nefiscale, cunoscută drept “legea Dragnea”. Decizia a fost luată cu 174 de voturi „pentru” respingerea cererii de reexaminare, 85 „împotrivă” și o abținere. În Comisia de buget a Camerei Deputaților a fost adoptat un amendament potrivit căruia legea va intra în vigoare la data de 1 a lunii imediat următoare publicării în Monitorul Oficial.
Unii dintre deputaţi au spus că eliminarea celor 102 taxe este în avantajul populației României, fiind motivată necesitatea eliminării taxei radio-tv.
Camera Deputaților a respins în calitate de for decizional cererea de reexaminare formulată de șeful statului în cazul legii privind eliminarea celor 102 taxe.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ieri, în plen, după respingerea cererii de reexaminare a acestei legi că ar vrea să nu mai plângă nimeni pe umerii SRTV şi SRR, afirmând că abia de acum aceste instituţii pot ieşi din depolitizare.
„A fost contestată la CCR, Curtea a respins contestaţia şi a declarat-o constituţională. A fost retrimisă la Parlament. Doar, doar renunţăm la această lege pentru ca românii în continuare să stea ca în perioada comunistă la cozi. Aş vrea să nu mai plângă nimeni pe umărul TVR şi al Radioului Public. Abia de aici înainte aceste instituţii pot ieşi din politizare şi dependenţa faţă de politic în condiţiile în care în fiecare an, prin lege, câştigau o sumă foarte clară. Nu au de ce să se mai căciulească nici la primul ministru, nici la Parlament, nici la ministrul de Finanţe, nici la alt lider politic de influenţă în momentul respectiv”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în plenul Camerei Deputaţilor, după ce aleşii au respins cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis.