F. T.

Peste 300 de familii, din două cartiere din Băicoi, precum și unii locuitori din Plopeni și Dumbrăvești, au rămas fără apă potabilă, din cauza unei avarii care a avut loc la o conductă, pe raza localității Găgeni. În acest context, pompierii prahoveni au început distribuirea apei potabile în zonele afectate, numai ieri, la Băicoi, fiind transportaţi, până la orele prânzului, aproximativ 5.000 de litri.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, situația a fost creată de o avarie care s-a produs la o conductă magistrală de alimentare cu apă – veche de zeci de ani – aceasta fiind afectată pe o lungime de aproximativ șase metri lungime.
În acest context, pe site-ul Hidro Prahova a apărut următoarea precizare: “Ca urmare a adresei nr.71/13.12.2016 (…), prin care ne anunță că alimentarea cu apă potabilă a fost oprită pentru 24 de ore din cauza unei avarii apărute în cursul dimineţii (ora 7.30 a.m. din 13.12.2016) în zona Găgeni, S.C Hidro Prahova S.A este nevoită să întrerupă distribuția apei potabile până la remedierea avariei. Sunt afectate de oprire următoarele localităţi: Plopeni, Băicoi, comuna Dumbrăveşti.
Societatea noastră își cere scuze față de locuitorii care vor suferi de lipsa apei potabile. Înainte de reluarea distribuţiei vor fi prelevate probe de apă, care vor fi analizate în vederea asigurării gradului de potabilitate al acesteia, în conformitate cu reglementările în vigoare”.