F. T.

Ieri, polițiști din Prahova și din cadru Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției Române, împreună cu jandarmi ai Grupării Mobile “Matei Basarab” Ploiești au efectuat nouă percheziţii, la indivizi bănuiți de furturi din locuințe și anexe gospodărești.
Domiciliile vizate au fost din localitățile Boldești – Scăeni, Păulești, Măgurele și Gornet, iar potrivit anchetatorilor, suspecții ar fi furat din locuințe și anexe gospodărești bunuri care au însumat peste 17.000 de lei.
Potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, “din cercetări a reieșit că, începând cu luna septembrie a.c., persoanele în cauză ar fi pătruns în locuințe și anexe gospodărești, de unde ar fi sustras bani și bunuri, precum electronice, biciclete, unelte și obiecte de uz gospodăresc, pe care, ulterior, le-ar fi valorificat”.
Au fost puse în aplicare nouă mandate de aducere, iar în funcție de rezultatele audierilor de aseară, era posibil ca unii dintre suspecți să fie reținuți.
Cu o zi înainte (marți, 13 decembrie), polițiștii constănțeni, împreună cu cei din Prahova, au mai efectuat alte șase descinderi în județ, în urma cărora a fost probată activitatea infracţională a încă trei membri ai unui grup infracțional care avea legătură cu o altă cauză, instrumentată de procurori de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Respectivii – dintre care unul deja arestat în Franța – aveau strânsă legătură cu alte 29 de persoane.
Astfel, conform anchetatorilor constănțeni, cei trei, împreună cu alte 29 de persoane – membre ale grupului infracțional – ar fi comis, pe raza a 14 județe, printre care și Prahova, 68 de furturi, valoarea pagubelor ridicându-se la peste 300.000 de euro !