Raluca Prună regretă că nu a făcut mai multe pentru sistemul penitenciar

Raluca Prună, ministrul Justiţiei, a declarat la finalul ședinţei Plenului CSM – ultima, de altfel, la care a participat, că unul dintre regretele sale este acela că timpul a fost prea scurt pentru a putea face cu adevărat ceva în sistemul penitenciar. Ceva ce deținutul să simtă. Am început să facem niște lucruri, am spus public ce mai trebuie făcut, însă, din păcate, nu am avut timp în cursul acestui an și îmi pare foarte rău”.
Ea a mai precizat, în schimb, că vede “învestirea doamnei procuror Koveși ca pe o mare realizare care nu mi se datorează, ci se datorează rezultatelor excepţionale ale DNA”.

Păgubiții Astra Asigurări ar putea fi mai numeroşi

Potrvit unui comunicat al Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA), citat de Profit.ro, instituția estimează că anul curent se va încheia cu aproximativ 31.000 de cereri de plată aprobate pentru păgubiții Astra Asigurări, în contextul în care, la sfârșitul lunii noiembrie, existau deja peste 28.000 de cereri de despăgubire, în valoare de 126 milioane lei.
„Pentru finalul lui decembrie, estimăm un număr de 61.000 de cereri de plată. Numărul dosarelor aprobate ar putea ajunge la 31.000, valoarea lor ar fi de 140 milioane lei, din care vor fi achitate 125-130 milioane lei până la finalul acestui an”, a precizat, în acest context, directorul general al FGA, Cristian Roșu.

Ministerul Justiției își dorește îmbunătățirea serviciilor pentru justițiabili

Ministerul Justiției și Code for Romania (Asociația Code for Society) au încheiat un acord de parteneriat, pe o perioadă de trei ani, pentru dezvoltarea de produse digitale care să contribuie la creșterea transparenței datelor de interes public și a activității Ministerului Justiției, să faciliteze consultarea publică și comunicarea cu cetățenii și societatea civilă, precum și să îmbunătățească serviciile oferite de către Minister.
“Cu această ocazie, Ministerul Justiției reiterează deschiderea sa către cooperarea cu organizațiile neguvernamentale și comunitățile profesionale care au interes în promovarea temelor precum integritatea și transparența în exercitarea funcției publice”, se menționează într-un comunicat al Ministerului Justiției.