Petre Apostol

 

După ce în 2014 devenea preşedinte al Federaţiei Române de Handbal, triplul câştigător al Ligii Campionilor cu Barcelona, Alexandru Dedu, originar din Ploieşti, a fost ales, marţi, în noua echipă de conducere a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR). În vreme ce noul preşedinte al COSR a devenit campionul olimpic la sabie din 2000 – Mihai Covaliu, una dintre cele două funcţii de vicepreşedinte a revenit ploieşteanului Alexandru Dedu, care a strâns 150 de voturi. În cealaltă funcţie de vicepreşedinte a fost aleasă conducătoarea forului de nataţie, Camelia Potec, care a adunat 151 de voturi.
Pentru funcţia de vicepreşedinte a mai candidat şi Sorin Babii, preşedintele Federaţiei Române de Tir Sportiv, care, însă, a obţinut doar 80 de voturi. Preşedintele forului naţional de haltere, Nicu Vlad, îşi retrăsese candidatura înainte de Adunarea Generală.
Totodată, în funcţia de secretar general a fost ales comandantul CSA Steaua, George Boroi, care îl înlocuieşte, astfel, pe prahoveanul Ioan Dobrescu, oficial care i-a urmat exemplul fostului preşedinte al COSR, Alin Petrache, depunându-şi mandatul. De asemenea, de menţionat că la categoria „Personalităţi ale vieţii sportive olimpice” cele mai multe voturi (181) le-a primit fosta judoka Alina Dumitru, multiplă câştigătoare a titlului de „Cea mai valoroasă sportivă a judeţului Prahova”.

Candidează şi pentru o funcţie executivă la EHF

În ceea ce-l priveşte pe fostul pivot ploieştean Alexandru Dedu, născut în 1971, acesta va avea emoţii şi astăzi, când, în Austria, la St.Wolfgang, sunt programate alegerile la nivelul Federaţiei Europene de Handbal, în cadrul Congresului EHF, organizat cu ocazia aniversării a 25 de ani de existenţă a forului continental. Proaspătul vicepreşedinte al COSR, Alexandru Dedu, candidează pentru funcţia de membru în cadrul Comitetului Executiv al EHF. Pentru cele trei funcţii de membru sunt depuse zece candidaturi, deşi, iniţial, au fost 13 persoane care au intrat în cursa pentru a face parte din Comitetul Executiv al EHF.
Ceilalţi nouă candidaţi la funcţia de membru în cadrul Comitetului Executiv sunt Stephen Neilson (Marea Britanie), Gabriella Horvarth (Ungaria), Knutur Hauksson (Islanda), Eugen Saracini (Kosovo), Anrijs Brencans (Letonia, care candidează şi pentru funcţia de vicepreşedinte), Anneke va Zanen-Nieberg (Olanda), Marta Bon (Slovenia), Ernö Kelecsenyi (Slovacia), Stefan Lövgren (Suedia).