Petrolul Ploieşti – CS Măneşti 2013 Coada Izvorului 9-1 (5-0)
Bogdan Chitic, foto: Cristi Stavri

Stadion: „Ilie Oană”. Spectatori: 1.800. Marcatori: Ad. Vintilă (23, 72), D. Gheorghe (26, 37), I. Anghel (28 autogol). G. Păun (44, 46), M. Jipa (87, 90+3)/Latea (67).
Petrolul: I. Marinică – Olaru, Prunescu, D. Chiriţă, Velisar – V. Butufei (82 M. Jipa) – I. Dumitrescu (55 D. Nae), G. Păun (71 Niţescu), Cl. Tudor (cpt), D. Gheorghe – Ad. Vintilă. Antrenor: Octavian Grigore.
CS Măneşti: D. Dumitraşcu – I. Ivan (46 Latea), C. Vanghele (71 A. Dumitraşcu), I. Anghel, Durlea – G. Dumitraşcu, V. Vanghele (cpt) (63 Gh. Simion), F. Ungureanu (57 C. Anghel), Procopianu – S. Ivan, C. Ştefan. Antrenor: Nicolae Marin.
Arbitri: Ovidiu Oprea – Sorin Nistor şi Andrei Sotir (toţi din Ploieşti). Observator AJF: Constantin Safta (Iordăcheanu).
Cartonaşe galbene: D. Dumitraşcu (7), Velisar (22), Păun (51), C. Ştefan (61), A. Dumitraşcu (79), Butufei (81), I. Anghel (81).

17 goluri, la Ploiești și Urlați. Două rezultate identice la pauză, scor 5-0, în favoarea primelor două clasate, și o desfășurare captivantă a evenimentelor, în partea secundă, demnă de un regizor american de succes. Un gol marcat la ultima fază a jocului de „rezerva” M. Jipa, care a înlăturat-o pe CS Blejoi de pe prima poziție și a înscăunat Petrolul la vârful ierarhiei, pentru următoarele trei luni de vacanță. După toate aceste coordonate s-au desfășurat cele două capete de afiș ale ultimei etape a turului în Liga A Prahova, una la finalul căreia trupa lui Octavian Grigore, deși aflată, aproape în permanență, într-o cursă nebună de urmărire, a trecut prima linia de sosire, atacul exploziv al ploieștenilor din ultimele două runde – 15 goluri marcate, răsturnând situația în bătălia pentru titlul de „campioană de toamnă”.
Ceea ce s-a întâmplat, sâmbătă după-amiază, pe „Ilie Oană”, poate părea, la prima vedere, doar un scor fluviu după care 99 din 100 de echipe ar fi câștigat, fără probleme, titlul sau, în acest caz, prima parte a sezonului fără niciun fel de emoții. Departe de acest gând, însă, întrucât, la Urlați, liderul din Blejoi avea, la rându-i, o misiune facilă, iar startul ambelor partide a dat semnalul unei lupte la distanță nemaiîntâlnite, la acest nivel, pentru fotoliul de lider. Dacă, la Urlați, blejoienii începeau să aşeze goluri pe tabelă, din debutul jocului, Petrolul se punea ceva mai în greu în mișcare pe teren propriu, căpitanul Cl. Tudor (7) ratând, chiar, o lovitură de la 11 metri obținută de Vintilă. La jumătatea primei reprize, „nouarul” gazdelor deschidea balul pe „Ilie Oană”, cu un șut pe sub portarul advers, iar D. Gheorghe făcea 2-0 după doar câteva minute, în urma unei faze trase, parcă, la indigo. Văzând că este loc de mai bine, iar apărarea adversă scârțâie din toate încheieturile, găzarii și-au continuat, în voie, atacurile și, după doar un minut, același D. Gheorghe trimite puternic în fața porții, de unde I. Anghel lovește neinspirat balonul care se scurge, și cu ajutorul transversalei, în propria poartă: 3-0!
În paralel, la Urlați, CS Blejoi urca scorul la 4-0, punând, din nou, un gol avans în fața Petrolului, la golaveraj, dar și la Ploiești tabela avea să sufere noi modificări. D. Gheorghe (37), din centrarea lui Dumitrescu, majora diferența, iar Păun, în secvențele de final ale primei părți, punea parafa asupra primei reprize: 5-0. Cu același rezultat se intra la cabine și la Urlați, iar blejoienii continuau să fie lideri grație numărului mare de goluri înscrise.

M. Jipa, din nou decisiv!

Același Păun (46) ducea Petrolul pentru prima dată în vârful ierarhiei, într-un „film la minut” cu cel de la Urlați, numai că „galben-albaștrii” încasau un gol neașteptat la jumătatea actului secund, Latea complicând și mai mult calculele gazdelor. Ad. Vintilă (72) făcea 7-1 din pasa lui Cl. Tudor, doar că blejoienii aveau, în același minut, 7-0 și continuau să viseze frumos. După ce, la Breaza, s-a înscris golul care a adus un punct Petrolului „în noroi”, M. Jipa avea să fie, și de această dată, eroul de pe bancă al ploieștenilor. În minutul 87, a punctat din aproapierea liniei porții, după o minge respinsă de Dumitrașcu, pentru ca, mai apoi, la ultima fază a meciului, să ofere Petrolului, cu o lovitură de cap, victoria la diferența necesară acontării primei poziții, asta și pentru că, la Urlați, elevii lui Răzvan Vlad au „șomat” în ultimele 20 de minute și s-au impus „doar” cu 7-0.
Pe primul loc la finalul turului, Petrolul va intra în vacanță după meciul de cupă, de sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 13:00, de pe Stadionul „Vega”, împotriva Unirii Teleajen.
Liga A Prahova, etapa 15:
CS Cornu – Avântul Măneciu 2-1
AFC Bănești-Urleta –
CSO Vălenii de Munte 6-1
Tricolorul Breaza – CSO Plopeni 3-4
Petrolul Ploiești – CS Mănești
Coada Izvorului 9-1
Unirea Urlați – CS Blejoi 0-7
Petrolul Băicoi – AFC Brebu 2-2
Unirea Cocorăștii Colț – CS Păulești 3-4
CS Ceptura – AS Tufeni Băicoi 3-2