Bogdan Chitic

Repartizarea echipelor după criterii geografice, în faza de calificare a Campionatelor Naţionale pentru juniori, a condus, anul acesta, la o situaţie cel puţin interesantă din perspectiva formaţiilor ploieştene. La categoria de vârstă „sub 16 ani”, grupa a 5-a preliminară reuneşte toate cele patru trupe din oraş, care, la finalul săptămânii trecute, s-au întâlnit în cadrul unui cuplaj extrem de interesant, în „Olimpia”.
După ce, în tur, pierduse la limită, scor 64-66, la Blejoi, pe terenul celor de la CS Sevlar, formaţia Clubului Sportiv Şcolar s-a revanşat în weekend, câştigând cu 102-58. A fost a doua victorie consecutivă a băieţilor pregătiţi de Constantin Mircea, care şi-au egalat la puncte, în clasament, adversara de duminică.
Un joc mult mai disputat pe teren, dar şi mai „vocal” în tribune, a fost cel dintre CSU Ploieşti şi ABC T-Pack, încheiat cu victoria oaspeţilor, scor 70-72. După ce meciul tur s-a desfăşurat în micuţa sală de sport a Colegiului Naţional „Ion Luca Caragiale”, devenită, practic, neîncăpătoarea la ora de start, de data aceasta cele două grupuri de susţinători, formate, în mare parte, din părinţii jucătorilor, rude şi prieteni, au împărţit tribuna din spatele băncilor tehnice. Din păcate, comportamentul „taberei” oaspete a lăsat de dorit, injuriile şi, pe alocuri, chiar ameninţările la adresa adversarilor şi a antrenoarei Elena Stan, de la CSU Ploieşti, fiind des auzite de către spectatorii neutri prezenţi în sală. Acest episod nu a putut fi trecut cu vederea de către organizatorii partidei – în speţă Clubul Sportiv Universitar – care, la doar câteva ore distanţă de la încheierea jocului, au anunţat măsurile pe care le vor lua, de acum înainte, la meciurile de pe teren propriu ale echipelor de baschet juniori.
„Clubul Sportiv Universitar Ploieşti îşi rezervă dreptul ca la meciurile susţinute pe teren propriu de formaţiile masculine de baschet „U13” şi „U16”, în Campionatele Naţionale, intrarea în incinta Sălii Sporturilor Olimpia să se facă pe bază de invitaţii. Decizia survine în urma manifestărilor reprobabile avute de susţinătorii şi părinţii jucătorilor de la ABC T-Pack Ploieşti, la sfârşitul săptămânii trecute, pe toată durata partidei directe dintre cele două echipe, disputată în „Olimpia”. Având în vedere situaţia ingrată în care au fost puşi suporterii noştri, ne exprimăm public dorinţa ca astfel de episoade care nu aduc cinste jocului de baschet să nu se mai repete în sălile de sport, unde fair-play-ul şi ţinuta morală demnă ar trebui să primeze indiferent de scorul de pe tabelă”, se arată într-un comunicat de presă.