Petre Apostol

Echipa de rugby Aurora Băicoi şi-a continuat parcursul perfect din Campionatul Naţional (la categoria U17 – rugby în X) şi după cel de-al doilea turneu organizat în cadrul competiţiei, la finalul săptămânii trecute, pe Stadionul „Ghencea” din Bucureşti.
După ce se instalase pe prima poziţie a clasamentului în Zona 1, din faza preliminară, cu victorii pe linie la turneul întâi, găzduit la Băicoi, echipa prahoveană a avut o comportare similară şi în Capitală, câştigând toate cele trei partide disputate.
Prahovenii au debutat cu un succes categoric în duelul cu CSŞ Bega Timişoara, scor 38-0, reuşind şase eseuri şi patru transformări. A urmat cel mai echilibrat meci al turneului, în compania formaţiei CT „Dinicu Golescu” Bucureşti, în care Aurora Băicoi s-a impus cu scorul de 10-7, reuşind două eseuri, netransformate, însă, în vreme de adversara sa a înregistrat un eseu transformat.
În ultima partidă a turneului din Ghencea, echipa prahoveană a învins clar formaţia RC Braşov, cu scorul de 36-10, marcând şase eseuri, dintre care trei transformate, permiţând, însă, adversarilor două eseuri.
În celelalte meciuri ale turneului s-au înregistrat următoarele rezultate: CT „Dinicu Golescu” Bucureşti – RC Braşov 5-12, CSŞ Bega Timişora – RC Braşov 10-22, CT „Dinicu Golescu” Bucureşti – CSŞ Bega Timişoara 19-0.
Astfel, în clasament, cu şase victorii din tot atâtea posibile şi cu 18 puncte acumulate, Aurora Băicoi ocupă detaşat prima poziţie, următoarele clasate fiind RC Braşov şi CT „Dinicu Golescu” Bucureşti, cu 11 puncte, respectiv 9 puncte, acestea, însă, având un meci mai puţin disputat.
Următorul turneu este programat la Băicoi, în data de 11 decembrie.