Victima vrea să fie anunțată când va fi liberat individul sau dacă… evadează
F.T.

Judecătorii de la Tribunalul Prahova l-au condamnat la 10 ani de închisoare cu executare pe Bădălău Marcel Cătălin, individul care, în această vară, a atacat cu un cuțit o vânzătoare de la o cofetărie din Nordul Ploieștiului. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel.
Inculpatului – aflat în arest preventiv la Penitenciarul Mărgineni încă din data de 4 iulie a.c. – i s-au mai impus o serie de pedepse complementare, cum ar fi interzicerea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, a dreptului de a fi tutore sau curator şi a dreptului de a comunica ori de a se apropia de victimă pentru o durată de cinci ani după data executării pedepsei închisorii.
Potrivit site-ului Tribunalului Prahova, “ instanța a luat act de faptul că inculpatul a plătit cheltuielile de spitalizare efectuate de către Spitalul Judeţean Ploieşti, în cuantum de 3.245,56 lei și, de asemenea, ia act că cheltuielile efectuate de Serviciul de Ambulanţă Judeţean Prahova în cuantum de 382,6 lei au fost achitate de inculpat”.
Pe lângă respectivele sume achitate, Bădălău Marcel Cătălin este obligat să-i plătească părții vătămate – Enache Ştefania Daniela – pe care a rănit-o cu mai multe lovituri de cuțit, suma de 1.220,35 lei, reprezentând daune materiale, precum și 100.000 de euro, cu titlu de daune morale.
În cadrul procesului penal, femeia a solicitat instanței de judecată să fie înștiințată cu privire la o eventuală liberare sau chiar evadare a inculpatului, lucru cu care judecătorii au fost de acord.
În paralel cu executarea pedepsei de zece ani de închisoare, potrivit hotărârii instanței, inculpatul este obligat să urmeze un tratament medical până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.
Totodată, conform procedurii în astfel de cazuri, instanța prahoveană a dispus prelevarea de probe biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.
Reamintim că, în data de 4 iulie a.c., Bădălău Marcel Cătălin a intrat în cofetăria Oli, de la Complexul Mare, din zona de Nord a Ploieştiului, unde lucra fosta iubită – Enache Ștefania Daniela. Gelos pe faptul că aceasta nu mai vroia să continue legătura cu el, a lovit-o, de mai multe ori, cu un cuțit, punându-i, astfel, viața în primejdie. A fost trimis în judecată pentru tentativă la infracțiunea de omor.