F. T.

Polițiștii de la Biroul Rutier Prahova au desfășurat, ieri, o acțiune în județ, care a vizat respectarea legalității transportului public de persoane.
Astfel, pe DJ 102 C, în zona orașului Urlaţi, a fost oprit un autobuz care aparținea unei firme de transport ce efectua cursă regulată pe traseul Ploieşti – Lapoş, în acesta fiind găsite mai multe persoane decât numărul de locuri prevăzut. Pe cale de consecință, oamenii legii au dat o sancţiune contravenţională în valoare de 9.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor HG nr. 69/2012 privind transportul public de persoane.
Tot ieri, și pe acelaşi drum județean, a fost oprit în trafic un microbuz, în care erau transportaţi 30 de copii. Autovehiculul nu deţinea niciun document pentru tipul de transport efectuat, drept pentru care șoferul a fost sancţionat cu 9.000 de lei, fiindu-i suspendat şi dreptul de utilizare a autovehiculului. De asemenea, microbuzul a fost tras pe dreapta, până la terminarea cercetărilor.
Și, cu siguranță, sancțiunile ar fi curs dacă – așa cum se obişnuieşte – între timp, conducătorii auto aflați pe traseul respectiv nu ar fi anunțat prezența poliției prin intermediul telefoanelor mobile…