Schimbare la conducerea Direcţiei Agricole Prahova

Marin Divoiu este, de câteva zile, noul director interimar al Direcţiei Agricole Prahova. Decizia vine după ce Marian Marcu, cel care a ocupat această funcţie, s-a retras, optând pentru revenirea pe vechiul post- cel de director al Oficiului de Studii Pedologice, aflat în subordinea tehnică a Direcţiei Agricole Prahova. În ceea ce-l priveşte pe Marin Divoiu, fiind angajat de ani buni în cadrul direcţiei menţionate, acesta nu este străin de activitatea şi profilul instituţiei pe care o va conduce.

A fost majorat ajutorul de stat pentru motorină

Ieri, Guvernul a aprobat majorarea sumei alocate pentru plata ajutorului de stat pentru motorină în agricultură pe anul în curs, de la 338,819 milioane de lei la 647,248 milioane de lei. Creșterea sumei va asigura, astfel, resursele financiare necesare plăţii ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrele II și III în 2016, în contextul în care, din suma de 338,819 milioane de lei alocată inițial s-au utilizat până în prezent 314,446 milioane de lei. Sumele cuvenite agricultorilor vor fi virate în conturile beneficiarilor de către centrele județene, respectiv al municipiului București, ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Magistrații ar putea fi obligați să plătească despăgubirile stabilite la CEDO

Potrivit unui proiect depus în Parlament de către senatorul Cristian Bodea, magistrații care iau decizii greșite ar putea să fie obligaţi să plătească despăgubirile stabilite de CEDO. Proiectul senatorului ecologist prevede modificarea unor articole din Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor, iar ele se referă la faptul că, în urma unei condamnări la CEDO, statul ar fi obligat să plătească, în termen de trei luni, despăgubirile. Apoi, după 30 de zile, tot statul să înceapă procedura de recuperare a sumelor de bani de la magistratul care s-a făcut vinovat de decizia ilegală.