F.T.

Opt autospeciale de stingere cu apă și spumă ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) “Șerban Cantacuzino” Prahova, cu zeci de pompieri, au ajuns, ieri după -amiază, la Florești, pentru a interveni la un incendiu care a izbucnit la o firmă care colectează mase plastice, fumul degajat putând fi zărit de la câțiva kilomteri depărtare.
După cum ne-a precizat purtătorul de cuvânt al pompierilor prahoveni – Raluca Vasiloaie, evenimentul a fost anunțat prin Numărul Unic de Urgență „112“, în jurul orei 16.
Inițial, la Florești au fost concentrate patru autospeciale, pentru ca, ulterior, la locul evenimentului să mai fie trimise alte patru echipaje. De asemenea, la Florești a ajuns și Grupa Operativă de Intervenție a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova. Suprafața afectată avansată inițial- 500 de metri pătrați – se pare că a ajuns la mai mult de o mie de metri pătrați. Pagubele rezultate, precum și cauzele producerii incendiului urmau să fie stabilite de o comisie de la ISU Prahova. De asemenea, potrivit reprezentanţilor IPJ Prahova, ca măsură de siguranţă a fost solicitată oprirea traficului feroviar până la terminarea intervenţiei pompierilor.