Organizaţia teroristă Stat Islamic avertizează că următoarea ţintă, după atacurile teroriste recente din Germania şi Franţa, este Londra. Jihadiştii au postat pe aplicaţia de mesagerie Telegram imagini cu marile capitale ale lumii, inclusiv capitala Marii Britanii, promiţând să comită atrocităţi acolo în viitorul apropiat, scrie express.co.ok.
De asemenea, una dintre fotografii este cea a Statuii Libertăţii, din New York, cuprinsă de flăcări, însoţită de mesajul: „Washington, în curând”, o referire la capitala Statelor Unite. Nu se ştie dacă aceste avertismente privind noi atacuri teroriste sunt credibile, dar vor spori temerile că jihadiştii vor încerca să aducă şi în Marea Britanie teroarea care a cuprins Europa, comentează sursa citată.
Miercuri, serviciile de securitate britanice au anunţat că menţin nivelul de alertă „sever”ceea ce înseamnă că este posibil un atac. Autorităţile britanice au anunţat sporirea măsurilor de securitate în locurile publice, inclusiv în preajma lăcaşurilor de cult. Şi le-au recomandat cetăţenilor să fie vigilenţi şi să anunţe orice li se pare suspect.