V. S.

Unul dintre contractele de lucrări aferente Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor Prahova va putea fi finalizat tot pe fonduri europene, după ce autoritatea județeană a obținut fazarea (prelungirea finanțării pe actuala perioadă de programare) acestui proiect care nu a putut fi încheiat la termenul prevăzut în contractul inițial de finanțare.
Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Prahova, a fost aprobată fazarea pentru contractul de lucrări privind construirea Stației de tratare mecano – biologică a deșeurilor biodegradabile Ploiești, aferente Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) în județul Prahova, finanțat inițial în cadrul programului Operațional Sectorial de Mediu 2007 – 2013, pentru a fi finanțat și implementat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. Prin această procedură de fazare s-a evitat pierderea cofinanțării europene pentru realizarea acestui obiectiv, completând în acest fel infrastructura aferentă Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor Prahova.
Consiliul Județean Prahova va pregăti documentele necesare semnării contractului de finanțare în conformitate cu solicitările primite de la Ministerul Fondurilor Europene. Valoarea estimată a contractului de finanțare ce urmează a fi semnat este de aproximativ 20 milioane de euro, din care 90 % reprezintă finanțare nerambursabilă.