Petre Apostol

Convocaţi la Jocurile Olimpice de la Rio, arbitrii de handbal Romeo Ştefan (foto, dreapta), din Ploieşti, şi Bogdan Ştark (foto, stânga), din Bucureşti, au mai primit o delegare care, într-un fel, să-i pregătească pentru atmosfera de la competiţia din Brazilia. Forul european de specialitate i-a delegat pe cei doi oficiali români să arbitreze finala mare a Cupei EHF.
Turneul final al celei de-a doua competiţii continentale inter-cluburi ca valoare, după Liga Campionilor, este programat la sfârşitul acestei săptămâni, la Nantes, în Franţa. În semifinale se vor confrunta Chambery Savoie (Franţa) – Frisch Auf Göppingen (Germania) şi Fraikin BM. Granollers (Spania) – HBC Nantes (Franţa). Finala mare este programată duminică, 15 mai, de la ora 19.30 (ora României).
Ştefan şi Ştark au condus, în 2014, finala mică a Campionatului European masculin, iar în 2015 au oficiat finala mare la SuperGlobe – Campionatul Mondial al Cluburilor. De asemenea, cei doi arbitri români au mai fost delegaţi, de curând, la meciul PSG – HC Zagreb, din manşa retur a sferturilor Ligii Campionilor, încheiat cu scorul de 32-32 (PSG a avansat în semifinale, cu scorul general de 60-52), precum şi la turneul preolimpic disputat în Danemarca.