F.T.

Polițiștii prahoveni, împreună cu trupe de la Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS) au descins, ieri, în Slobozia, la două locații, pentru a ridica suspecți de comiterea unei înșelătorii, valoarea prejudiciului creat ridicându-se la aproximativ 50.000 de lei.
Potrivit reprezentanților IPJ Prahova, în dosarul penal instrumentat este vizată, în principal, o persoană care ar fi comis infracțiuni atât în Prahova, cât și în Buzău.
Astfel, din cercetări a reieșit că, în luna aprilie, principalul suspect de comiterea înșelătoriei – un șofer angajat la o societate comercială din Slobozia – , pretinzând că reprezintă o firmă din domeniul morăritului și panificației, ar fi determinat pe reprezentantul unei firme din Măcin (județul Tulcea) să îi livreze 40.000 de saci din rafie, fără a achita contravaloarea acestora. Respectivii saci ar fi urmat să fie livrați unei societăți comerciale din Urlați, lucru care nu s-a întâmplat.
De asemenea, aceeași persoană – se pare angajat ca șofer la firma din Slobozia – ar fi comis o astfel de înșelăciune și în dauna unei firme din Buzău.
În total, prejudiciul creat se ridică la aproximativ 50.000 de lei. Pentru lămurirea cazului, ieri, la sediul poliției prahovene urmau să fie duse, cu mandate, trei persoane.