CSMS Iași – Petrolul Ploiești 1 – 0 (0 – 0)

Stadion: ”Emil Alexandrescu”. Spectatori: circa 5000. A marcat: Piccioni (68)
CSMS Iaşi: Grahovac – Voicu, Ciucă, Frăsinescu, Badic – Bole, Mitic, Creţu, Llullaku (Viveiros ’46) – Golubovic (Saric ’90+4), Cristea (Piccioni ’60). Antrenor: Nicolo Napoli
Petrolul Ploieşti: Cobrea – Beţa, Mişelăricu, Benga, Begeorgi (Paolucci ’76) – Ziani, Bucşă, Stana, Mareş (Marcos ’46) – Zoubir – Astafei (Pacar ’69). Antrenor: Ionel Gane
Cartonaşe galbene: Mitic ’54, Golubovici ’74 / Mareş ‘3, Mişelăricu ’33, Astafei ’60
Arbitri: Dragoş Istrate – Bogdan Gheorghe (ambi din București), Sebastian Stoianov (Constanța). Observatori: Iosif Olah (Sf. Gheorghe), Romulus Chihaia (București).
Jucătorul meciului: Piccioni

Petrolul a intrat în cea mai grea și mai urâtă perioadă, aceea a meciurilor de final de sezon, unul care va aduce retrogradarea echipei, amenințarea cu falimentul, șirul meciurilor în care nu se vor obține puncte fiind tot mai greu de stopat!
Galben-albaștrii au pierdut și la Iași, al doilea duel consecutiv, la capătul unui meci anost, în care ocaziile s-au putut număra pe degetele de la o mână, partida fiind decisă de reușita, din fază fixă, a italianului Piccioni, rezerva introdusă în teren de conaționalul său – Nicolo Napoli, reușind să înscrie dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, bine executată, în dreapta lui Cobrea.
A fost îndeajuns pentru ca moldovenii să obțină un succes ”italian” , normal, 99%, în condițiile în care ieșenii au încă un obiectiv de performanță – participarea, din play-out (!!!), în preliminariile Europa League, în timp ce Petrolul nu mai are mare lucru de apărat, în afara blazonului.
Până la gol, Astafei a fost cel mai periculos om al ploieștenilor, dar incursiunile sale ”singulare” din ofensivă nu au avut succes, în timp ce ocazia primei reprize a aparținut lui Andrei Cristea, șutul său, care îl depășise pe Cobrea, fiind oprit, în apropierea liniei porții de către Benga.
Apoi, după golul din minutul 68, toată lumea a părut că se gândește mai mult la sărbătoarea care urma să vină, unii – jucătorii gazdelor, cu gândul la încă o primă, dată la timp, care trebuie încasată, alții – petroliștii, trebuind să suporte ”chinul” și grija zilelor fără salarii și satisfacții sportive.

Gane scuză şi acuză

Tehncianul petrolist – Jerry Gane – pare să fi pierdut ”bagheta magică”, după câteva meciuri bune sub comanda sa, echipa fiind acum ”pierdută”, din toate punctele de vedere. După meciul de la Iași, acesta a scos, din nou, la lumină, problemele cu care se confruntă, declarând: „Nu a fost un joc spectaculos, s-a jucat cu prea multe mingi lungi, au fost multe faulturi, fără prea multe ocazii de gol. Iaşiul a avut o singură ocazie prin Cristea, în timp ce noi am avut prin Zoubir şi Astafei şanse de a marca. Repriza a doua s-a jucat la fel, până la acea fază fixă din care gazdele au înscris unicul gol al meciului. Eu am încercat şi încerc să-i motivez pe jucători înainte de fiecare meci, dar e greu să lucrezi cu fotbalişti neplătiţi de trei sau cinci luni. Problemele acestea se văd pe teren şi cred că astăzi ne-a lipsit acea linişte dată de rezultate, care ne-ar fi putut aduce cel puţin un punct” – a spus tehnicianul galben-albaștrilor.

Episoade incredibile în sâmbăta „patimilor petroliste”

Meciul galben-albaștrilor de la Iași a oferit câteva momente rar întâlnite pe terenul de fotbal, cu jucătorii Petrolului protagoniști. Mai întâi, Victoraș Astafei a fost ”chestionat” de centralul Dragoș Istrate dacă este… ”blat”, arbitrul bucureștean având o atitudine incredibilă la adresa fotbalistului ploieștean, care ceruse un fault în careul moldovenilor, asupra sa! Istrate l-a ”copiat” pe … idolul Alexandru Tudor, la un meci Dinamo-Chiajna, numai că Astafei chiar nu putea fi băgat în ”aceeași ciorbă”… Apoi, după ce a fost schimbat de Gane, jucătorul petrolist a mers alături de fanii ploieșteni ajunși la Iași, în peluză, scandând alături de ei pentru colegii din teren, suporterii cerându-i însă ”să nu mai joace”!
Apoi, un alt episod ciudat l-a avut în prim-plan pe fundașul central Mișelăricu, care s-a accidentat după o ciocnire cu Golubovici, având nevoie de îngrijiri medicale. Și, cum Petrolul nu avea medic, s-a apelat la doctorul celor de la Iași, care nu l-a lăsat pe jucătorul notru să continue meciul! Cum schimbările erau făcute, iar Mișelăricu vroia să reintre în teren, centralul Istrate a solicitat și intervenția celor de pe Salvare, considerând că jucătorul nu mai poate intra pe gazon pentru ultimele minute ale partidei, situația fiind, cel puțin hilară! Mișelăricu a stat 3 minute la Salvare, apoi, alte 2-3 pe teren, până s-a terminat meciul.