Meteorologii au veşti bune pentru noi. În zilele următoare valorile termice vor fi normale pentru sfârşitul lunii aprilie. În ziua de Paşte vremea se va încălzi uşor, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade in nordul Moldovei si pe litoral si 23 de grade in Lunca Dunarii. În unele zone din ţară vom avea înnorări temporare.
Maine, in majoritatea zonelor, vremea va fi răcoroasă şi în general instabilă. Cerul va avea înnorări, temporar va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20…25 l/mp, în special la deal şi la munte. Vor fi mai ales averse, însoţite local de descărcări electrice. În est şi în sud-est valorile termice se vor situa în jurul celor normale la sfârşit de aprilie, cerul va fi parţial noros, iar ploile se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi în regiunile sud-estice, dar izolat şi în restul teritoriului, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade in Dealurile de Vest si 23 de grade in sudul Munteniei.
In Bucuresti, valorile termice vor fi normale pentru sfârşitul lunii aprilie. Cerul va avea înnorări şi, mai ales spre seară si noaptea, vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade.
Sambata, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată, exceptând partea de nord si nord-est a teritoriului, unde vremea va fi răcoroasă. Pe parcursul zilei, înnorările se vor accentua temporar şi va ploua local în Maramures, Transilvania şi Moldova, dar şi în zona de munte şi cea dealuroasă din sud şi pe arii restrânse în rest. Izolat se vor înregistra cantităti de apă de 15…20 l/mp, cu precădere în zona Carpatilor Orientali.
În cursul nopţii cerul va fi variabil la parţial noros, iar în primele ore izolat va mai ploua slab la munte şi în Moldova. Vântul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade in dealurile moldovei si estul Transilvaniei si 21 de grade in Lunca Dunarii.
In Bucuresti, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru sfârșitul lunii aprilie. În cursul zilei, vor fi înnorări şi temporar va ploua slab, iar noaptea cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade.
Duminica, vremea se va încălzi uşor, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade in nordul Moldovei si pe litoral si 23 de grade in Lunca Dunarii. Ziua, cerul va fi variabil cu înnorări temporare mai ales în zonele deluroase si montane, precum si în partea de nord-est a teritoriului unde îndeosebi după orele prânzului cu caracter local se vor semnala ploi de scurtă durată.
Începând cu orele serii, nebulozitatea se va accentua în majoritatea zonelor, dar cu precădere în sud-vest va ploua, iar pe spatii mici se vor putea cumula cantităti de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări în cursul noptii în sudul Banatului.
In Bucuresti, vremea va fi în general frumoasă, iar regimul termic va fi caracterizat de valori de temperatură normale pentru această dată din an. Cerul va fi variabil, cu înnorări în primele ore ale intervalului, dar mai ales în cursul noptii, însă probabilitatea de aparitie a ploilor va fi redusă. Vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade.
Luni, valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor climatologic specifice acestei date calendaristice, însă aspectul vremii va fi unul închis. Înnorările vor persista în cea mai mare parte a intervalului si îndeosebi în jumătatea sud-vestică a teritoriului va ploua pe arii extinse. Vântul va sufla slab si moderat cu intensificări în regiunile sudice si la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade pe litoral si in Dealurile de Vest si 21 de grade in Lunca Dunarii.
Marti, miercuri si joi, valorile termice diurne vor fi mai coborâte decât cele specifice primei decade a lunii mai. Temporar va ploua, iar în regiunile sudice se pot cumula cantităti de apă mai însemnate.