Marian Dima

Situaţie „de poveste” la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, care „jonglează” cu antrenorii cu Licenţa „PRO” în Liga B judeţeană – al şaselea eşalon valoric naţional! Astfel, dacă nu sunt jucători, deşi se investesc miliarde, de aproape un deceniu în acest centru de juniori, dacă nu sunt rezultate – echipa CSM Ploieşti are, în Liga B Prahova, doar o victorie „la masa verde”, dacă nu sunt condiţii (CSM-ul nu are o bază proprie, de antrenament şi pregătire, pentru fotbal, ci joacă „cu chirie”), măcar să fie astfel de episoade care să menţină „interesul”, situaţia fiind una atipică!
Mai întâi, Octavian Grigore urma să fie numit antrenor, dar a renunţat la proiectul de a forma o echipă de seniori pe care l-a preluat Valentin Sinescu. Apoi, Sinescu, deşi nu avea contract semnat cu CSM-ul, a făcut selecţia pentru formarea echipei, şi-a adus şi secund, tot „fără contract”, pe Costin Plăvache, şi a început activitatea propriu-zisă. După câteva săptămâni de activitate, ieri, acesta a fost înştiinţat de delegatul echipei – Alexandru Popa, că CSM-ul a semnat cu alt tehnician cu licenţă „PRO”, Octavian Grigore, astfel că Sinescu rămâne cu titlul de … „şef la cooperativa munca în zadar”, situaţie pe care, cu tact şi inteligenţă, „cineva” trebuia să o rezolve, pentru că asta înseamnă să fi…director!
Că toată această „strategie” sau… „regie” putea fi făcută astfel încât să nu fie umiliţi cei care au muncit, este o altă discuţie. Iar pentru Sinescu, din păcate, s-a repetat, într-un fel, situaţia de la Petrolul.
Cert este că, de ieri, CSM Ploieşti are ca antrenor un simbol al fotbalului prahovean – Octavian Grigore – care, credem, nu se va compromite într-un proiect dependent de atâţia factori „externi”, care nu au legătură cu fotbalul.
„Eu am semnat un contract valabil pentru echipa de seniori a CSM-ului, nu va fi decizia mea ce se va întâmpla cu cei care au lucrat acolo înaintea mea ci va fi decizia celor care conduc clubul. Am acceptat postul, îmi voi face treaba cum pot mai bine”, a declarat Octavian Grigore.