La data de 19 septembrie a.c., poliţiştii specializați în combaterea criminalității organizate din Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti au depistat doi cetățeni bulgari, bănuiţi de skimming.
Cei doi, unul în vârstă de 25 de ani, celălalt în vârstă de 27 de ani, sunt bănuiţi că ar fi montat, în cursul aceleiaşi zile, dispozitive de copiere a datelor de pe carduri bancare, pe un A.T.M. din municipiul Ploiești, urmărind să sustragă diferite sume de bani.
În autoturismul cu care cei doi se deplasau, au fost găsite un dispozitiv tip baghetă pentru filmarea codului PIN ce conține microcircuite electronice, acumulatori, o minicameră video și porturi de conectare la sistem informatic, două dispozitive de skimming (dispozitive pentru copierea datelor de pe banda magnetică a cardurilor bancare și care imită fanta de inserare în ATM), mai multe carduri bancare, precum și mai multe documente.
Cei în cauză au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de operaţiuni ilegale, cu dispozitive sau programe informatice şi deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori, iar în cursul zilei de ieri, faţă de cei doi, Tribunalul Prahova a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.
Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.