Summitul de urgenţă al celor 28 de şefi de stat şi de guverne din UE de ieri a fost anulat, pentru ca negocierile „foarte dificile” în vederea ajungerii la un acord asupra unui al treilea plan de salvare a Greciei de la faliment să continue, a anunţat Donald Tusk.
Miniştrii Finanţelor din zona euro şi-au suspendat în noaptea de sâmbătă spre duminică reuniunea, după aproximativ nouă ore de negocieri, şi urmau să reia discuţiile ieri înainte la prânz.
Preşedintele Consiliului European Donald Tusk a declarat că reuniunea liderilor din cadrul Eurogrupului urma să aibă loc, aşa cum s-a programat, ieri, la ora 14.00 GMT (17.00, ora României) şi că va „dura până încheiem un acord cu Grecia”, relatează BBC News online.
Negocierile-maraton de sâmbătă s-au încheiat fără să se ajungă la un acord, iar Jeroen Dijsselbloem, preşedintele Eurogrupului, le-a catalogat drept „foarte dificile”.
„Am purtat discuţii în profunzime despre propunerile Greciei, problema credibilităţii şi încrederii a fost discutată şi, desigur, problemele financiare implicate, dar nu ne-am încheiat discuţiile”, le-a spus Dijsselbloem jurnaliştilor, la ieşirea de la negocieri. „Este în continuare foarte dificil, dar se lucrează încă”, a adăugat el.
Vicepreşedintele Comisiei Europene (CE) Valdis Dombrovskis a declarat că este „absolut imposibil” să se ajungă la un mandat, la reuniunea de ieri, în vederea începerii negocierii unui al treilea plan de ajutorare a Greciei.