F.T.

Peste cincizeci de pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, echipaje de la Salvare și SMURD, polițiști și jandarmi s-au concentrat, ieri dimineață, la SC Lukoil Ploiești SA, în cadrul unui exercițiu de simulare a unei explozii, urmate de un incendiu, produs în incinta societății.
Exercițiul a început la ora 10, când alarmele societății au anunțat presupusul eveniment, în câteva minute, la porțile Lukoil ajungând mașinile pompierilor și ale Salvării. În același timp, echipaje ale Poliției Locale Ploiești, ale Poliției Rutiere și de la Jandarmi au dirijat traficul în zonă, pentru a se permite accesul echipajelor de intervenție.
Cu ocazia exerciţiului de ieri, reprezentanții instituțiilor participante au pus în aplicare Planul Roșu Județean, care intră în vigoare atunci când, în urma unui astfel de accident, rezultă cel puțin cinci victime.
Cele zece persoane presupus rănite în urma accidentului din incinta societății au fost preluate de echipajele Salvării și SMURD și transportate la punctul medical amenajat în exteriorul firmei, într-un cort de mari dimensiuni. După ce personalul medical a acordat primul ajutor victimelor, acestea au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.
Acțiunile de ieri au fost coordonate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și conduse de ISU Prahova.
Potrivit reprezentanților pompierilor prahoveni, exercițiul – care a durat aproximativ două ore – a testat capacitatea de reacţie a autorităților prahovene și a forțelor din teren în cazul producerii unor evenimente nedorite. Astfel de simulări sunt organizate anual, având, de asemenea, și rolul de a antrena personalul care trebuie să intervină în cazul producerii unor astfel de evenimente.