F.T.

Pe rolul Judecătoriei Ploiești se află, în prezent, dosarul petentului Frumuzache Marius Costin, condamnat la închisoare pentru viol, tentativă de viol și violare de domiciliu, prin care acesta se plânge că în Penitenciarul Mărgineni – unde este încarcerat – îi este violată corespondența.
Inițial, Frumuzache a reclamat încălcarea acestui drept la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, care a considerat însă că plângerea condamnatului nu se justifică. Nemulțumit, petentul s-a adresat- conform procedurii – Tribunalului Prahova. La ultimul termen, din ziua de 22 aprilie a.c., instanța prahoveană a declinat competența de soluționarea a plângerii lui Frumuzache în favoarea Judecătoriei Ploiești.
În prezent deținut la Penitenciarul Mărgineni, Frumuzache Marius Costin a fost condamnat în toamna anului 2011, de magistrații de la Tribunalul Prahova, la 16 ani de închisore, fiind găsit vinovat la toate cele trei capete de acuzare: viol, tentativă de viol și violare de domiciliu. În urma cererii sale, prin care solicita– în baza prevederilor Noului Cod de Procedură Penală – reducerea pedepsei, judecătorii dâmbovițeni au decis, anul trecut, ca inculpatul să ispășească o pedeapsă mai mică decât aceea stabilită la Tribunalul Prahova, adică 14 ani de închisoare cu executare.
Condamnatul Frumuzache a pus pe jar poliția prahoveană în vara anului 2011, fiind căutat pentru că a violat o fetiță de numai 10 ani, după ce, în prealabil, mai încercase să facă același lucru cu alte două minore.
A fost reținut în data de 2 iulie 2011 – după ce s-a predat polițiștilor prahoveni -, judecat și condamnat definitiv, la sfârșitul lunii noiembrie 2011, la 16 ani de închisoare cu executare, iar după intrarea în vigoare a Noului Cod de Procedură Penală, la 14 ani de închisoare cu executare.