Scortisoara este unul dintre cele mai populare si recunoscute condimente din lume. Un element unic este faptul ca scortisoara ofera o aroma distinctiva atat mancarurilor dulci, cat si celor sarate, fiind extrem de versatila si folosita de mii de ani, datorita beneficiilor pe care le are pentru sanatate.

Gustul scortisoarei face din acest condiment unul folosit in aproape toate bucatariile pentru a da savoare mancarurilor, dar mai
important, mirodenia are proprietati care sunt de ajutor in mod special pentru prevenirea si tratarea multor boli.

Scortisoara pentru diabet

Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale scortisoarei este controlul asupra nivelului de zahar din sange. Cand scortisoara este adaugata in alimentatie, ea poate reduce glucoza ce copleseste receptorii de insulina din organism si cauzeaza dezechilibre. Prin contributia la reglarea insulinei si echilibrul glucozei, scortisoara poate fi atat o masura preventiva, cat si un tratament eficient pentru diabet zaharat.

Scortisoara previne cancerul

Studii asupra efectelor pe care scortisoara le are asupra cancerului sunt in curs de desfasurare de multi ani, iar concluzia este ca doua substante – cinamaldehid si eugenol – pot preveni in mod activ raspandirea celulelor canceroase. Cercetarile s-au realizat in domeniul preventiei cancerului de colon, limfom si leucemie, scortisoara fiind eficienta in a reduce cresterea tumorala. Elementele constitutive antioxidante sunt de ajutor in capacitatea organismului de a se vindeca.