România, în urna a doua valorică în calificările pentru Europeanul de handbal feminin

Naţionala de handbal a României va face parte din urna a doua valorică la tragerea la sorţi a grupelor din faza a II-a de calificare la turneul final al Campionatului European din 2016, din Suedia. Conform anunţului de miercuri al EHF, în calificările pentru CE din 2016, care va avea loc în Suedia (4-18 decembrie), s-au înscris 33 de echipe naţionale, între care şi România. Astfel, calificările se vor derula în două faze, tricolorele fiind repartizate în ultima fază, în urna a doua valorică pentru tragerea la sorţi programată în 9 aprilie, la Kristianstad (Suedia).
Componenţa urnelor valorice pentru faza a doua a calificărilor este următoarea:
Urna 1: Norvegia, Muntenegru, Danemarca, Ungaria, Serbia, Franţa, Spania;
Urna 2: Germania, România, Polonia, Rusia, Olanda, Cehia, Croaţia;
Urna 3: Slovacia, Ucraina, Islanda, Macedonia, Turcia, Belarus, Austria;
Urna 4: Slovenia, Portugalia, Elveţia, Italia, Lituania şi cele două câştigătoare ale grupelor din faza I a calificărilor.
Meciurile din faza II a calificărilor se vor disputa între octombrie 2015 şi iunie 2016, primele două din fiecare grupă plus încă o echipă de pe locul trei cu cea mai bună linie de clasament urmând a se califica la turneul final al CE din 2016.

Rugbiştii de la Steaua se pregătesc cu antrenorul englez Collin Osborne

Echipa de rugby Steaua Bucureşti se pregăteşte săptămâna aceasta sub atenta îndrumare a antrenorului englez Collin Osborne (60 ani), care a răspuns invitaţiei clubului de a împărtăşi din experienţa sa atât antrenorilor, cât şi jucătorilor din Ghencea. Osborne este unul dintre cei mai buni antrenori de tehnică individuală din rugbyul profesionist englez, fiind component al staff-ului echipei de prima ligă Harlequins Rugby, potrivit site-ului oficial al Stelei. Până vineri, Collin Osborne va avea ocazia de a vedea la antrenamente prima echipa a Stelei, dar şi grupele de copii şi juniori, acesta având o vastă expertiză în formarea jucătorilor de rugby.
În ultimii 25 de ani, Osborne a activat ca antrenor al Academiei de Rugby a celor de la Harlequins, fiind numit în 2005 director al acesteia. Ulterior, a devenit antrenor al liniei de treisferturi la prima echipă a clubului, iar în prezent este analist al clubului, specializat în special pe evaluarea capacităţii rugbystice individuale. El nu este la prima experienţă în România, după ce în urmă cu 8 ani a fost invitat să pregătească în stil Harlequins echipa naţională de rugby în 7 pentru Campionatul European de la Moscova.
Collin Osborne a antrenat pe tot globul, din Europa până în Africa sau Australia, iar anul trecut a fost cooptat sa pregătească celebra echipă de fotbal american Philadephia Eagles, într-un stagiu pentru antrenarea jucătorilor pe partea atletică.