Amendă-record pentru Marco Reus

Internaţionalul german al echipei Borussia Dortmund, Marco Reus, a fost condamnat la plata unei amenzi de 540.000 de euro pentru că a condus timp de mai mulţi ani fără permis. „Acum ştiu, am fost prea naiv, a fost o prostie din partea mea. Am învăţat din asta şi nu se va mai întâmpla niciodată”, a declarat fotbalistul în vârstă de 25 de ani. Suma de 540.000 de euro reprezintă o amendă-record pentru o astfel de infracţiune în Germania. Marco Reus a fost controlat de poliţişti la 18 martie, când se întorcea de la un antrenament la volanul maşinii sale. El nu a putut să prezinte permisul de conducere, iar poliţiştii au descoperit ulterior că fotbalistul nu are permis. În urma cercetărilor, s-a constatat că Reus a fost sancţionat de cinci ori pentru viteză excesivă, în perioada septembrie 2011 – martie 2014. De fiecare dată, fotbalistul a achitat o amendă şi nimeni nu s-a gândit să îi verifice permisul de conducere.
Valoarea amenzii a fost calculată în funcţie de veniturile jucătorului, estimate de 180.000 de euro net pe lună.

Novak Djokovic şi Serena Williams, în topul sportului alb

Novak Djokovic (masculin) şi Serena Williams (feminin) au fost declaraţi cei mai buni jucători din lume în 2014 de către Federaţia Internaţionala de Tenis. Novak Djokovic a încheiat anul pe prima poziţie în ierarhia ATP, sârbul reuşind, printre altele, să câştige turneul de Grand Slam de la Wimbledon. În total, „Nole” a câştigat şapte turnee în 2014. Serena Williams a câştigat US Open-ul în septembrie şi Turneul Campioanelor (în finală a învins-o pe Simona Halep). La dublu masculin, Bob şi Mike Bryan au câştigat titlul de perechea anului, iar Sara Errani şi Roberta Vinci s-au impus la feminin.

Adidaşi purtaţi de Michael Jordan, vânduţi cu peste 33.000 de dolari

O pereche de adidaşi purtată de fostul baschetbalist Michael Jordan în perioada universităţii a fost vândută la o licitaţie. Perechea de adidaşi de culoare albastru deschis a fost vândută pentru 33.378 de dolari. Cumpărătorul a dorit să rămână anonim, la fel ca şi vânzătorul despre care s-a aflat totuşi că este un prieten din liceu al lui Michael Jordan. Conform unei agenţii specializate în vânzarea de suveniruri, adidaşii au fost purtaţi de Jordan în primul an de universitate la North Carolina, în sezonul 1981-1982. Universitatea North Carolina a câştigat în acel sezon titlul universitar, după ce a învins în finală universitatea Georgetown cu un coş decisiv înscris de Michael Jordan.