Bogdan Chitic, Petre Apostol

Astăzi, se va da startul celei de-a VII-a ediţii a competiţiei de badminton Cupa „Tino Ferrario”, organizată de Clubul Sportiv Berceni, condus de preşedintele Adrian Basarabeanu. Ca de obicei până acum, întrecerea va avea loc în sala de sport a Liceului „Anghel Saligny” din Ploieşti (fostul Liceu Nr. 7 Teleajen). Întrecerea se va întinde pe durata a trei zile, la final urmând să aibă loc tradiţionalul foc de artificii, după încheierea festivităţii de premiere, care este programată duminică, de la ora 13.00.
În cele trei zile de concurs, peste 150 de sportivi, profesionişti şi amatori, se vor întrece pentru medaliile şi cupele puse în joc, competitorii provenind de la mai multe cluburi din ţară, anume CS Berceni, CSŞ 6 Bucuresti, CS Aztek Bucureşti, Sportul Studenţesc, CSU Braşov, Politehnica Iaşi, precum şi de la şcolile din Berceni şi Vâlcăneşti.
CS Berceni este singurul club de badminton din Prahova, reuşind să se facă remarcat la nivel naţional prin intermediul sportivilor formaţi în cadrul său. Competiţia pe care o organizează la finalul acestei săptămâni este dedicată, aşa cum îi spune şi numele, profesorului Tino Ferrario, cel care este considerat „părintele” badmintonului prahovean. În urmă cu mai bine de 20 de ani, acesta a sosit ca profesor la şcoala din Berceni, promovând badmintoul în rândul elevilor. Unul dintre elevii săi a fost chiar Adrian Basarabeanu, cel care dus această pasiune la un nivel şi mai ridicat, punând bazele primului club de badminton din judeţ – CS Berceni.