Ministerul Sănătăţii a alocat, printr-un ordin de ministru, din venituri proprii (accize) pe anul 2014, suma de peste 3,1 milioane de lei pentru trei unităţi sanitare din judeţul Prahova, banii fiind destinaţi achiziţionării de aparatură medicală, dar şi alte dotări.
Potrivit unui comunicat de presă emis, joi, de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, banii vor fi distribuiţi către Spitalul Municipal Ploieşti, Spitalul Orăşenesc Băicoi şi Spitalul de Ortopedie şi Traumatologie Azuga, cea mai mare sumă alocată fiind pentru unitatea sanitară din Ploieşti.
Astfel, Spitalul Municipal Ploieşti va primi suma de 1.986.000 lei pentru un computer tomograf, în timp ce spitalul de la Băicoi primeşte 990.000 lei pentru un pachet de dotări, care include, printre altele, defibrilator, electrocardioscop, pulsoximetru, staţie de sterilizare, paturi şi aparat de ventilaţie mecanică.
De asemenea, Spitalului de Ortopedie şi Traumatologie Azuga i-a fost alocată suma de 147.000 lei pentru o masă de operaţie radiotransparentă pentru ortopedie.