Masca din ulei vegetal este cel mai ieftin, simplu şi eficient tratament pentru părul tău. Iată cum să-l foloseşti pentru a avea un păr sănător şi mătăsos!
În loc să-ţi cheltuieşti mici averi pe măşti şi tratamente scumpe pentru păr, îl poţi îngriji cu bani puţini, folosind uleiurile vegetale. Sunt ieftine, eficiente şi uşor de folosit.
Ce ulei se potriveşte pentru părul tău
Atenţie! Pentru păr şi piele se folosesc uleiuri vegetale, pe care le găseşti la magazinele naturiste. NU se folosesc uleiurile esenţiale, care sunt iritante pentru scalp şi ten, NU se folosesc uleiurile de gătit – de exemplu uleiul de floarea soarelui.
Iată ce uleiuri poţi folosi pentru păr:
Uleiul de avocado – hidratează părul, îl face mai mătăsos, mai drept şi îi dă strălucire.
Uleiul de ricin – „îmblânzeşte” firele rebele, hidratează, previne despicarea vârfurilor.
Uleiul de cocos – previne mătreaţa, reface părul „agresat” de soare, decolorare, vopsire, etc.
Uleiul de măsline – previne mptreaţa şi căderea părului, hidratează, dă strălucire.
Uleiul de rozmarin – îndreaptă părul, stimulează creşterea, previne căderea şi albirea părului.
Uleiul de migdale dulci – hidratează şi hrăneşte.
Ce uleiuri mai poţi încerca: germeni de grâu, seminţe de struguri, in, jojoba, argan. Beneficiile sunt mai mare dacă foloseşti o combinaţie de uleiuri. Dacă ai luat cantitate mai mare de ulei, acesta se păstreză la frigider, într-o sticlă închisă la culoare.
Cum se foloseşte masca de păr cu ulei
Pune câteva linguri de ulei – în funcţie de lungimea părului – într-un pahar şi încălzeşte-l uşor la bain-marie sau ţine-l la duş sub jet de apă fierbinte. Toarnă ulei în palme şi apoi întinde-l pe toată suprafaţa părului, insistând mai mult pe vârfuri sau suviţele deteriorate.
Când tot părul a fost uns cu ulei, acoperă-l bine cu folie din plastic, apoi cu un prosop. Trebuie să ţii masca pe păr cel puţin o oră. La sfârşit, limpezeşte şi spală cu şampon până când nu mai simţi uleiul pe păr.
Masca se aplică o dată pe săptămână.