Potrivit unui anunţ transmis, duminică, presei, salariaţii societăţii Neptun Câmpina organizează marţi, la ora 17.00, în centrul oraşului, un „protest în negru împotriva indiferenţei şi nepăsării autorităţilor centrale” care nu au montat separatoare de sens pe DN 1 şi care sunt „responsabile de tragedia rutieră” care a avut loc sâmbătă seară între Floreşti şi Băneşti.

„În acest eveniment tragic şi-au pierdut viaţa 6 oameni, cetăţeni ai municipiului Câmpina, eveniment ce putea fi evitat dacă în ultimii 20 de ani autorităţile care se ocupă de administrarea drumurilor naţionale ar fi montat pe DN 1, drum naţional, separatoare între sensurile de mers”, se arată în anunţul transmis presei.

Şase persoane au decedat sâmbătă seară pe DN 1 în zona Bisericii Călătorului, în urma impactului violent dintre două autoturisme, victimele fiind un tânăr de 28 de ani din Bucureşti şi alte cinci persoane din Câmpina, respectiv doi bărbaţi de 44 de ani, o femeie de 38 de ani, o tânără de 19 ani şi un băieţel de 11 ani.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Raluca Brezeanu, a precizat că, din cercetările efectuate la faţa locului, a reieşit că un tânăr de 28 de ani aflat la volanul unui autoturism a pătruns pe contrasens, izbindu-se frontal de o altă maşină care venea din sens opus şi în care se aflau cinci persoane.

Conform unor surse apropiate anchetei, în acest caz este luată în calcul ipoteza că accidentul a fost provocat de tânărul de 28 de ani care a vrut să se sinucidă, în condiţiile în care el a postat un mesaj pe o reţea de socializare în care afirmă că pleacă ‘într-o lume mai bună’, lăsând să se înţeleagă că suferă din dragoste.

„Aveţi grijă de voi, prieteni, amici, cunoştinţe, eu plec într-o lume mai bună şi aveţi grijă pe cine iubiţi să nu păţiţi la fel ca mine !! Vă iubesc pe toţi ! Iartă-mă, Doamne, pentru ce fac, dar aşa nu mai rezist să trăiesc”, a scris tânărul, ataşând şi fotografii în care apare alături de o femeie.

În urma acestei postări, prietenii i-au lăsat zeci de mesaje, iniţial pentru a încerca să îl facă să renunţe la intenţia pe care o anunţase, iar ulterior pentru a-şi exprima părerile de rău.