Jocuri pentru copii, la Biblioteca Judeţeană „Nicolae Iorga”

Astăzi, cu începere de la ora 12.00, Biblioteca Judeţeană “Nicolae Iorga” din Ploieşti organizează împreună cu Asociaţia “Un strop de fericire” o activitate gratuită, recreativă şi de dezvoltare a abilităţilor de comunicare şi lucru în echipă la Secţia împrumut pentru Copii a bibliotecii. Cei mici vor participa la jocuri de mişcare (lanţ de sărituri, vrăjitorul cu coadă, cursa cangurilor, atinge albastrul!) şi jocuri de cuvinte. Jocurile de mişcare au ca scop dezvoltarea abilităţilor de lucru în echipă (concentrare, echilibru, intuiţie) şi recreere. Activitatea va fi derulată sub coordonarea Ruxandrei Bohat, bibliotecar şi coordonator al Cenaclului Orfeu.

Ministrul Educaţiei promite profesorilor bani pentru cărţi

Veste bună pentru profesorii care aşteptau să se reia programul guvernamental prin care să li se acorde câte 100 de euro destinaţi achiziţionării de cărţi. Ministrul Educației, Remus Pricopie, a declarat că profesorii vor primi mai mulţi bani – aproximativ 150 de euro – ca sumă forfetară, iar beneficiarii vor decide ce vor face cu ea. Mai exact, cadrele didactice vor putea utiliza banii fie pentru a-și cumpăra cărți, fie pentru a merge la conferințe sau pentru a participa la programe de formare profesională.

Un nou film despre Dracula va fi lansat în România

Miercuri, 1 octombrie, ora 19.00, la Teatrul “Sică Alexandrescu” din Brașov va avea loc Gala de Deschidere a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival, care va fi urmată de proiecția în avanpremieră în România a filmului “Dracula: Povestea nespusă”.
Filmul explorează originile legendei care bântuie imaginarul colectiv de sute de ani și îi duce pe cinefili în călătoria la capătul căreia Vlad Dracul, un om cu puteri uluitoare, dar și cu defecte pe măsură, ajunge Dracula. Luke Evans este protagonistul epopeii peliculei, Gary Shore este regizor, iar Michael De Luca, producător. Alături de Luke Evans mai joacă: Sarah Gadon, Dominic Cooper, Diarmaid Murtagh și Samantha Barks.
“Dracula : Povestea nespusă” va fi lansat în cinematografele din toată țara pe 3 octombrie. Cea de-a doua ediție a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival, ce va avea loc între 1 și 5 octombrie, este un eveniment competițional în cadrul căruia vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy. Festivalul are loc anual în luna octombrie în Brașov, fiind organizat de Asociația Culturală Fanzin și prezentat de Viasat History.