Taxele și impozitele ar putea fi plătite cu cardul

Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență postat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, contribuabilii persoane fizice vor putea plăti cu cardul bancar taxele şi impozitele, dat fiind faptul că Trezoreria Statului va fi autorizată ca acceptator de plată cu cardul bancar şi va presta acest serviciu pentru toate instituţiile publice, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă postat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. „Trezoreria Statului va fi autorizată ca acceptator de plată cu cardul bancar şi va presta acest serviciu pentru toate instituţiile publice, astfel încât toţi contribuabilii persoane fizice care deţin carduri aparţinând unui sistem de plată ce va accepta autorizarea (Mastercard, VISA sau altele) să-şi poată achita printr-un punct unic toate impozitele şi taxele administrate de către ANAF, primării şi alte instituţii”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Finanţelor.

Peste șase miliarde de euro – atrase din fondurile europene de dezvoltare rurală

Până la data de 22 septembrie a.c., țara noastră a atras peste 6,43 miliarde de euro din fondurile europene pentru dezvoltare rurală, ceea ce înseamnă un grad de absorbţie de aproximativ 72% din suma totală alocată prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), se precizează într-un comunicat al Agenției pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). „De la demararea PNDR, în anul 2008, AFIR a gestionat 148.414 cereri de finanţare, în valoare de peste 18,3 miliarde de euro. Până la această dată, au fost selectate pentru a primi finanţare nerambursabilă 95.992 proiecte, cu o valoare de peste 7,1 miliarde de euro, ceea ce reprezintă un grad de angajare de 116% a fondurilor publice disponibile prin PNDR pentru proiecte de investiţii”, arată datele Agenției.

A crescut numărul salariaților din ţara noastră

La sfârșitul anului 2013, în România numărul salariaților s-a ridicat de 4.801.100 persoane, cu 23.900 de persoane mai mare faţă de 2012. Tot la sfârșitul aceluiași an, efectivul salariaţilor din societăţile cu capital privat a fost majoritar (73,4%) şi a înregistrat o creştere cu 1,4% comparativ cu anul precedent. Distribuţia salariaţilor după forma juridică a întreprinderilor în care lucrează arată că angajaţii în societăţile comerciale au reprezentat 77,9% din efectivul total de salariaţi, în creştere cu 1,4% faţă de anul precedent. Pe regiuni, efectivul salariaţilor a înregistrat creşteri în majoritatea regiunilor faţă de sfârşitul anului 2012, regiunea Nord-Vest având cea mai mare creştere, de 13.800 de persoane.