Lupii au jucat dezinvolt și au făcut un meci bun joi seară, în fața Viktoriei Plzen, reușind să constroleze ostilități în mare parte a disputei. Din păcate, au sfârșit prin a fi egalați în primul minut de prelungire, printr-un gol marcat cu mâna de Kolar, după ce Mutu deschisese scorul cu un șut plasat, în colțul lung.

Petrolul a sfidat din primul moment experiența europeană a cehilor și a jucat fără compleze în fața unei echipe care a înfruntat formații de top în ultimii ani. Exact cum și-a propus Răzvan Lucescu înaintea disputei, găzarii au suplinit printr-o dorință extraordinară de victorie maturitatea adversarilor, vizibil afectați de startul modest de sezon. Ploieștenii au controlat jocul, și-au creat numeroase ocazii, dar n-au reușit să le și fructifice, deși Tamuz, în minutele 15 și 34, și Nepomuceno (45) au avut șansa golului. Oaspeții au răspuns în prima parte doar prin lovitura de cap a lui Vanek, care a realuat peste poartă.

Debutul pe contre al reprizei secunde anunța un ritm și mai susținut, contribuind decisiv la spectaculozitatea jocului. Hoban, în 3 rânduri, a fost aproape să deschidă scorul, dar fie a tras pe lângă, fie a preferat o pasă în locul șutului, fie a nimerit un adversar. Golul lui Mutu a venit firesc,”Briliantul” străluncind printr-o execuție ce a făcut ca stadionul să erupă, eliberat de presiunea ce îl încătușase din cauza nereușitelor de până atunci. Însă, când galben-albaștrii se pregăteau să-și gestioneze avantajul, Fortuna a luat-o pe Viktoria în brațe și a ținut-o strâns, până în primul minut al prelungirilor. Horvath a centrat, iar noul-intrat Kolar a reluat, ajutându-se și de mână, în poarta lui Pecanha.

Gustul sălciu al dezamăgirii de moment a fost îndulcit de atitudinea admirabilă a suporterilor. Aclamați, la final, minute în șir de un public entuziasmant, condus de imnul interior care spune clar că ”Nu contează scorul, noi iubim Petrolul!”, elevii lui Lucescu au datoria să lupte în continuare și să privească încrezători la returul de la Plzen. Mai ales că nimic nu este pierdut! Sezonul trecut, după 1-1 în tur cu Vitesse Arnhem, ploieștenii s-au calificat grație victoriei cu 2-1 din Olanda. Așadar, verdictul calificării se va da săptămâna viitoare în Cehia, când lupii au nevoie de un succes pentru a ajunge în play-off. Și de ceva mai mult noroc…

fcpetrolul.ro